Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding

26 feb. 2021
1573 Afișari
Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken - Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac

Cum se atinge plăcerea: pui mâna, iei un nugget, întingi în sosul ranch și bagi totul sub nas. Repeți până plesnești.

Ce bine e să mănânci. Mai ales când ai de unde alege, și mai ales atunci când bucătarul chiar vrea să fie acolo, în bucătărie, să creeze, să experimenteze, să se joace cu ingredientele, cu aromele, să-și dorească mereu mai mult, mai bun, mai gustos.

Salut și bine-ai venit la “Mănânc pentru tine”, pe b365.ro. În fiecare săptămână, mănânc de la un business local bucureștean, mestec, înghit, și imediat după scriu păreri despre experiența avută. Împreună, păstrăm mai bine secretul locurilor mișto din București

Improvise. Adapt. Overcome

Azi, un caz fericit de adaptare cu succes la vremurile pandemice: Anika Fried Chicken.

Anika Fried Chicken n-a existat mereu. La început a fost (și încă este) Anika Restaurant, cu chef premiat de Gault&Millau, cu “bucătărie românească modernă inspirată din mâncărurile vechi românești și ingredientele terroir-ului local”, cu meniu bazat pe degustare de trei, șapte sau chiar unsprezece feluri de mâncare, folosind produse locale, de sezon, de la producători locali. Pe scurt: ,,Modern Romanian Cuisine’’. Boooon.

AFC livrează. Since 2020

A venit pandemia și Anika (Restaurant) s-a trezit în târg că nu prea-i iese socoteala, așa că s-a adaptat rapid, s-a dat de trei ori peste cap (așa cum ar trebui să facă orice antreprenor responsabil, căruia îi pasă de businessul său) și s-a metamorfozat, pentru o perioadă, în altceva, sau, citez: “Pentru a putea rezista acestei perioade dificile și a putea avea grijă de bunăstarea echipei și a afacerii, am creat un concept pentru servire rapidă, take-away și livrare – ANIKA FRIED CHICKEN.”

Restekpa. Că doar nu era să moară de foame.

Food Iuda

Respect părerile specialiștilor de la Gault&Millau, dar până nu mă duc eu să gust cu gura mea, până nu înting eu în sosuri, până nu miros…nu cred o iotă. Sunt sătul de experți până-n gât. Uite până aici mi-a ajuns. Și dacă are chef premiat de Gault&Millau, ce? Ia uite dom’le, ce să-ți povestesc. Parcă și mai tare mă ambiționează să aflu care-i mersu’. O, nu! Ce ne făceam în București fără Gault&Millau? Cum mai aflam unde se mânâncă bine? Numa’ probleme.

Hai la Anika. Stă pe Strada Pictor Nicolae Tonitza nr. 10

E frumos afară. Iau bicla și îi dau la vale pe Calea Victoriei, alint printre dinți niște compatrioți parcați pe pista de biciclete, fac stânga spre centrul vechi, mai pedalez câțiva metri și dau de Anika Restaurant. Ferestre mari, mișto. Să intre lumina naturală. Mă întâmpină un băiat îmbrăcat elengănțel, îngrijit. Îmi dă “Bună ziua” și-mi povestește care-i treaba cu Anika Fried Chicken, respectiv Anika Restaurant. Vorbește clar, cu patos. Se vede că-i cam pasă de locul pe care, bănuiesc, că-l administrează (aflu ulterior, de pe site, că e chiar unul dintre cei doi asociați). +1 la capitolul customer care. Mare lucru.

La interior, lumini și culori calde. Mult lemn, cărămidă, împletituri din lemn. Un local primitor și destul de intim. Am preferat, însă, să iau la pachet. Există și terasă exterioară, încălzită, decorată cu un imens panou de buruieni aromatice. Mișto. Până aici, totul bine.

S-a cumpărat…

Eggplant and brioche – Vânătă marinată în miso, coleslaw, castraveți dulce acrișori, ranch dressing

Creamy Mac „n” Cheese

Crispy Chicken Nuggets – Bucăți de piept prăjit în crustă de lapte bătut, gofră făcută în casă, salată coleslaw, sos ranch, castraveți dulce-acrișori.

Sticky Tofffee Pudding

Dar s-a și judecat

Eggplant and brioche – Vânătă marinată în miso, coleslaw, castraveți dulce acrișori, ranch dressing

Se-ntâmplă ceva ciudat (în sensul bun) cu burgerii pentru vegetarieni. Sunt din ce în ce mai gustoși.

Vânăta asta marinată în miso e ceva superb. Știu, e doar o vânătă, însă e o vânătă care te cucerește la prima îmbucătură, asta, desigur, dacă poți cuprinde cu gura întreaga brioșă. E gătită în așa fel încât să nu te ducă cu gândul la salata de vinete sau la vânătă la cuptor. Știi ce zic? Burgerul ăsta (hai să-i spunem burger) e destul de mărișor.  Nu-i de joacă cu el. Vorbesc serios. Gustos și cuprinzător. Chiflă pufoasă, ingrediente proaspete, care se completează perfect. E un burger vegetarian plin. N-are nimic strident în gust, să zici că domină o anumită aromă. Sărat cât trebuie. La cât e de plin, de încărcat, (vânătă, dressing, coleslaw), e un preparat care s-ar putea să cadă greuț la stomac. Bănuiesc. N-am pățit. Fiecare mușcătură îți dă senzația de “mouth full”. L-am dovedit, dar în două reprize, cu pauză-ntre ele.

Foarte bun!

Eggplant and brioche

Creamy Mac ‘n’ Cheese

Ce-ai făcut, Aniko? Când spun Mac ’n’ Cheese, mă gândesc la o brânză care se-ntiiiiiiiiinde, iar și iaaaaar. Ca-n filme, nu? Eu am găsit doar niște paste minuscule cu nițică brânză și cam atât. Fad. Fără nici un Dumnezeu. Creamy? N-avem. Mai mult de patru furculițe n-am putut mânca. Gog a strâmbat și el din nas. La coș. Îmi pare rău, Anika, dar e #fail(ish).

Crispy Chicken Nuggets – Bucăți de piept prăjit în crustă de lapte bătut, gofră făcută în casă, salată coleslaw, sos ranch, castraveți dulce-acrișori

Uha! Ce răsfăț! Așa mai vorbim! O bu-nă-ta-te! Abia ăsta e pui pe bune! Bucățele mici de piept de pui, fragede și apetisante, gătite aproape de perfecțiune, învelite într-o crustă galben aurie și condimentată cu “habar n-am ce” și asta e în regulă, pentru că chiar nu mai contează. Gofra e proaspătă, făcută în casă, fără prea multă sare.

Cum se atinge plăcerea: pui mâna, iei un nugget, întingi în sosul ranch și bagi totul sub nas. Repeți până plesnești. De la mine, Golden Buzz! Serios, n-ai cum să dai greș cu crispy de la Anika.

Colonelul ar fi fost mândru de Anika. Super bun!

Daaaaaar…

Castraveți murați și salată coleslaw

Castraveții murați? E, aici tre’ să vorbim puțin. Sunt murați în ceva spicy și au gust de cuișoare. Foarte ciudați. Nici nu știu ce să simt despre ei. Îmi aduc aminte de stomatolog. Not really my cup of tea. There, I said it. Apreciez însă curajul și faptul că a fost ceva neașteptat. Eu am preferat să-i scot din combinația cu nuggets. Salata Coleslaw e și ea pe-acolo. Salut-salut. Puțin dulceagă. Nice. “În parametri”, cum s-ar spune.

Sticky Toffee Pudding

Arată foarte bine și apetisant. E sticky, fără îndoială, dar frișca pare varianta la tub (e aerată mai mult decât trebuie). Sper să nu mă înșel. Sticky Toffee Pudding se prezintă ca un aluat dulce, lipicios, însă cam atât. Aș putea totuși băga mâna-n foc că dulceața nu vine din zahăr, ci mai degrabă dintr-un piure de curmale (sau alt fruct exotic asemănător). Să mă tragă chef de urechi, dacă nu e așa. Accept. Overall, sunt sigur că Anika are, și poate, deserturi mult mai bune de-atât. Am văzut pe contul de insta al Anikăi niște gogoși umplute cu cremă de ciocolată și alte minunății. Mi-a plouat în gură și acum visez la un lighean de gogoși simple, pudrate, acoperite cu un ștergar, să țină mai mult.

E bună Anika

Eu zic că se mănâncă bine la Anika Fried Chicken. Dovadă și faptul că au zile (nu puține) de SOLD OUT. Burgerul vegetarian a fost ce trebuie, nuggetsurile gustoase foc. Deasemenea, mai au preparate interesante pe care mi-aș dori să le încerc, să văd cum sunt. Sună foarte bine ce vor ei să facă, cu ingrediente locale, cu grijă pentru client și ceea ce pun în farfurie. Are potențial de lucru gustos și bine făcut. Programul Anikăi e de miercuri până duminică, 12-20. Disponibilă și pe Tazz.

Aș mai mânca de la Anika Fried Chicken? Da.

Total Anika Fried Chiken: 104 lei.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine:

.

Cookies