Ia vezi, tu rămâi fără WhatsApp? Aplicația de comunicare nu va mai funcționa pe versiunile vechi de iOS

23 mai 2022
641 Afișari
Ia vezi, tu rămâi fără WhatsApp? Aplicația de comunicare nu va mai funcționa pe versiunile vechi de iOS
Ia vezi, tu rămâi fără Whatsapp Aplicația de comunicare nu va mai funcționa pe versiunile vechi de iOS | Sursă foto: b365.ro

WhatsApp a anunțat că urmează să renunțe la suportul pentru versiunile mai vechi de iOS. Astfel că, cei ce utilizează iPhone-uri lansate în 2012 nu vor mai putea folosi populara aplicație de comunicare.

WhatsApp nu va mai funcționa pe versiunile vechi de iOS

Aplicația gratuită WhatsApp a anunțat, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că în următoarele luni va renunța la două dintre versiunile vechi de operare de tip iOS, conform News.ro.

Astfel că, începând din data de 24 octombrie 2022, aplicația gratuită de comunicare nu va mai putea fi utilizate de cei ale căror telefoane folosesc iOS 10 și iOS 11. Aceste versiuni ale sistemului de operare au fost lansate în 2016 și 2017.

Persoanele care vor fi afectate de această modificare sunt utilizatori de iPhone 5 și iPhone 5c, telefoane ce au fost lansate în luna septembrie a anului 2012.

Numărul celor ce folosesc aceste tipuri de telefoane în anul 2022 este destul de mic, însă cu toate că au apărut în urmă cu aproape 10 ani, respectivul telefon marca Apple este încă utilizat.

Ori faci update de iOS, ori cumperi alt telefon

Cei ce vor fi afectați de această schimbare vor avea la dispoziție două variante prin care să poată utiliza aplicația în continuare. Mai exact:

  • Să facă update de iOS (în cazul în care telefonul permite acest lucru),
  • Să cumpere un iPhone mai nou.

WhatsApp a explicate care au fost motivele pentru care a fost luată această decizie.

În primul rând, versiunile vechi ale sistemului de operare iOS nu sunt la fel de sigure ca cele noi. Acest lucru se datorează faptului că update-urile de securitate nu sunt primite de iOS 10 și 11. Din acest motiv, utilizatorii ar putea fi victimele unor atacatori cibernetici.

De asemenea, s-a luat în considerare și numărul scăzut de utilizatori ai platformei, care folosesc iOS 10 sau iOS 11. Dacă un anumite sistem de operare are prea puțini utilizator, compania nu va mai oferi suport pentru acesta.

Cookies