“Ia metroul, ajungi mai repede!” Mai puțin dacă nimerești în balamucul cu trenuri pline ochi de la Piața Unirii. Bucureștean: Nu mai vrea lumea sa stea pe Podul Basarab?

24 oct. 2023
8586 Afișari
“Ia metroul, ajungi mai repede!” Mai puțin dacă nimerești în balamucul cu trenuri pline ochi de la Piața Unirii. Bucureștean: Nu mai vrea lumea sa stea pe Podul Basarab?
“Ia metroul, ajungi mai repede!” Mai puțin dacă nimerești în balamucul cu trenuri pline ochi de la Piața Unirii. Bucureștean: Nu mai vrea lumea sa stea pe Podul Basarab? | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Un bucureștean a nimerit, în dimineața zilei de marți, în cea mai mare aglomerație subterană din oraș, adică la stația de metrou Piața Unirii.

Imaginea cu îmbulzeala de pe peronul mijlocului de transport public din oraș a fost imortalizată, iar fotografia a fost publicată pe Facebook.

Trenuri de metrou pline ochi la Piața Unirii

Pare că indiferent ce variantă de transport aleg, bucureștenii trebuie să plece cu mult timp înainte de acasă pentru a ajunge la timp la muncă. Traficul din oraș este un coșmar, în special de când a fost închis Podul Grant.

Cu toate astea, nici transportul în comun nu reprezintă mereu o variantă bună pentru a ajunge în timp util.

Marți dimineață, un bucureștean a publicat pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov” o fotografie în care se poate vedea cât de mulți oameni așteptau pe peronul de la stația de metrou Piața Unirii. Iată mesajul transmis:

Piața Unirii. Între 8:40 și 8:55 au trecut 5 metrouri pline ochi. Sa mergeți cu metroul, pentru că o să ajungeți la timp. 😂😂😂

Aglomerație metrou Unirii
Aglomerație metrou Unirii | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Postarea a strâns sute de reacții și zeci de comentarii de la bucureșteni. Unii s-au amuzat pe seama imaginii, alți și-au exprimat nemulțumirea față de transportul public în comun din Capitală. Iată câteva dintre comentarii:

  • „Dacă transportul în comun era ok, multă lume lăsa mașina acasă.”
  • „Nu mai vrea lumea să stea pe Podul Basarab?”
  • „Hai s-o punem de o pandemie. 😆😆”
  • „Pipera, veșnica problemă. O soluție ar fi să nu intre toți corporatiștii la aceeași oră. Nu aș accepta un job la Pipera tocmai din acest motiv.”
  • „Nici să îmi dea banii pe bilet + încă 100 de lei, tot nu m-aș urca.”

Transportul public din oraș are mai multe probleme. Supraaglomerarea, timpi mari de așteptare sau condițiile proaste sunt motivele pentru care bucureștenii preferă să folosească mașinile personale.

Astfel că, Bucureștiul este una dintre cele mai aglomerate capitale din UE. Conform unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, până la 31 decembrie 2022, în București și Ilfov au fost înmatriculate:

  • 38,797 – Mopede și motociclete,
  • 1,466,905 – Autoturisme, autobuze și microbuze,
  • 236,281 – Autovehicule pentru transportul mărfurilor,
  • 14,072 – Vehicule cu scopuri speciale (tractoare, remorci, semiremorci).

La nivel european, Capitala României se afla pe locul 3 în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic. În ceea e privește clasamentul mondial, Bucureștiul ocupă poziția cu numărul 7.

Cookies