COOL CITY

I Shot my Love / Te-am filmat dragostea mea @ Astra Film Festival

Israel, Tomer Heymann, 53 min, 2010

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN DOCUMENTAR, COMPETIŢIA INTERNATIONAL

MOTIVATIA JURIULUI

Adoptând un punct de vedere foarte personal prin transformarea camerei în personaj, filmul plasează spectatorul în centrul unui foc încrucişat al privirilor. Printr-o echilibristică reuşită, autorul filmului reuşeşte să vorbească despre dragoste fără trimiteri la Romeo şi Julieta.

Synopsis

Saptezeci de ani dupa fuga bunicului sau din Germania Nazista catre Palestina, regizorul Tomer Heymann participa cu un film la Berlinala, unde îl întâlneste pe cel care-i va schimba viata – dansatorul german Andreas Merk. Când Merk decide sa-l urmeze pe Tomer la Tel Aviv, se descopera prins într-o confruntare cotidiana cu un partener obsedat de video-documentare, fapt ce se adauga tensiunilor provocate de încercarea sa de a se însera, ca cetatean german, într-o familie israeliana. I Shot My Love este povestea particulara si, deopotriva, universala a unei relatii gay intense care se desfasoara pe fundalul unor alte seturi de relatii ce angajeaza sferele apartenentei familiale si nationale. Texturat prin detalii de o intensitate adesea viscerala, filmul se prezinta ca un exercitiu de onestitate în fata camerei, calitate ce asigura o experienta cinematica intensa pentru spectatorul confruntat cu micro-evenimentele documentate de camera neiertatoare a lui Tomer.

24 – 26 februarie 2012, Studioul Horia Bernea

Astra Film Festival la MTR

Astra Film Festival este cel mai important festival international de film documentar din regiunea central si est europeana. La MTR, programul cuprinde o selectie de 11 documentare emotionante, dintre care 8 au obtinut premii.

Intrarea este libera.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button