I-a înfipt cuţitul în cap, pentru că a refuzat să se ducă la cerşit

de:
05 nov. 2014
3 Afișari
I-a înfipt cuţitul în cap, pentru că a refuzat să se ducă la cerşit

La data de 05.11.2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Turnea Robert, în vârstă de 54 de ani, şi Duţă Sandu, în vârstă de 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, respectiv complicitate la tentativă de omor.

Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în seara zilei de 30.09.2014, Turnea Robert şi suspectul G.I.A. au pătruns într-un imobil situat în Bucureşti, șos. Viilor, sector 5, unde, beneficiind de ajutorul lui Duţă Sandu, i-au aplicat persoanei vătămate M.T. mai multe lovituri cu un obiect contondent, provocându-i astfel multiple leziuni cerebrale, cu intenţia de a-i suprima viaţa.

Totodată, au rezultat indicii temeinice cu privire la faptul că, anterior agresiunii, persoana vătămată M.T. şi concubina sa au fost găzduiţi în locuinţa inculpatului Duţă Sandu, care i-a determinat să practice cerşetoria în folosul său, însă, în cursul lunii septembrie 2014, aceştia au părăsit imobilul în cauză, refuzând să continue activitatea în folosul inculpatului.

În cursul zilei curente urmează a fi sesizat Tribunalul Bucureşti cu o propunere de arestare preventivă a inculpaţilor.
Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M..B.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, informează Ministerul Public, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cookies