ARHIVA B365

I-a furat unei tinere telefonul mobil şi apoi A ŞANTAJAT-O. Hoţul, prins de poliţişti

În cursul zilei de vineri, 13 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un tânăr, în vârstă de 33 de ani, imediat după săvârşirea infracţiunii de şantaj.

În fapt, la data menţionată, poliţiştii Secţiei 17 au fost sesizaţi, de către o tânără, în vârstă de 23 de ani, cu privire la faptul că, în ziua de 11 februarie a.c., a constatat lipsa telefonului mobil din buzunarul gecii, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, iar la data de 13 februarie a.c., a fost contactată telefonic de un bărbat necunoscut care, pentru restituirea telefonului sustras, îi solicita suma de 250 de lei.

Totodată, persoana vătămată a precizat că i s-a adus la cunoştinţă că, în cazul refuzului de a plăti suma de bani solicitată, telefonul va fi dezmembrat şi vândut ca piese de schimb.

Astfel, a fost prins în flagrant bărbatul, imediat după ce a predat telefonul mobil victimei, contra sumei de 280 lei, în urma controlului corporal efectuat asupra acestuia fiind găsită suma de bani primită de la tânără.

„Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat integral şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cu cel în cauză în stare de reţinere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button