Avem un nou popas perfect în București după o plimbare în Cișmigiu – se numește Kestar Coffee & Chocolate, un veritabil templu (cu terasă însorită!) dedicat cafelei de specialitate și ciocolatei bean-to-bar.
Kestar Coffee este un delicios loc 3 în 1 – cafenea, ciocolaterie și ceainărie – aflat pe Bulevardul Regina Elisabeta 63, la intersecția cu Schitu Măgureanu, imediat după ieșirea din parc. Spațiul s-a deschis pe ultima sută de metri a anului trecut (deși brandul Kestar nu este nou – poate i-ați mai întâlnit la festivaluri până acum sau poate îi știați ca prăjitorie).
O vizită în acest loc magic se va dovedi dificilă: meniul de ciocolată și cafea o să vă pună la grea încercare.
Ciocolata bean-to-bar, un concept care se traduce liber ca ‘de la boabă la tabletă’ înseamnă că respectiva ciocolată a fost preparată artizanal, cu cât mai puțină intervenție, fără adăugiri și în care simți notele boabelor de cacao – o experiență a gustului similară cu savurarea unei cafele de specialitate. Practic, e echivalentul conceptului ‘farm to table’ din gastronomie, dar în ciocolată.
Sortimentele sună ca un vis frumos al unui chocoholic: de la boabe de cacao de origine din Insulele Solomon, prăjite, la ciocolatele cu bucăți de fructe liofilizate și nuci crocante (sau la una dintre vedetele locului, crema tartinabilă cu fistic), va fi greu să te oprești la una singură de luat și dus acasă.
Iar dacă tot au venit zilele de primăvară, cel mai bun loc pentru a descoperi ce înseamnă matcha ceremonială e pe terasa Kestar Coffee, de unde poți admira splendida clădire a liceului Lazăr și copacii proaspăt înverziți din Cișmigiu.
Ceri o Matcha Coffee Latte și ești întrebat dacă preferi ‘Ceremonial Matcha’. Întrebi ce este și afli că este băutura preparată după ceremonia japoneză a ceaiului, iar matcha pe care urmează să o savurezi este preparată din primele frunze ale recoltei, mai tinere, cu gust mai dulce și cu mai mulți antioxidanți. Și – bonus pentru contestatarii matcha – nu are un gust specific căruia mulți îi spun ‘de iarbă’.
Rezultatul este un Iced Latte cu strat superb și aromat de Matcha, băutura perfectă pentru vară.
Și flat white-ul este bun la Kestar.
Și cu siguranță ne vom întoarce pentru a testa și restul băuturilor din meniu, inclusiv o limonadă care arăta extrem de promițător pentru zilele de vară care urmează.