Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii

28 ian. 2022
5028 Afișari
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Tom Yum Hushimo

Scriu la cald despre Hushimo, unul dintre cele mai noi bistrouri cu specific asiatic (thai, vietnamez, khmer și puțin indonezian) din peisajul bucureștean, amplasat în Piața Amzei, pe strada Mendeleev nr. 8.

Și când spun cald, mă refer la faptul că au trecut deja două ore de când am mâncat la ei și încă nu mi s-a dus de tot iuțeala temperată și plăcută a supei Tom Yum pe care am vărsat-o în mine cu viteza luminii. Lingură după lingură. La foc automat. Una după alta, de parcă ar veni rușii (era acolo).

Mic istoric

Întâmplarea face să locuiesc în Piața Romană, așa că Mendeleev este ulița mea în drum spre orice, de la pâinea cea de toate zilele de la Miez până la cafeaua de la OTOTO. Hushimo, acest mic bistro asiatic, și-a deschis porțile pe la mijlocul lunii decembrie, într-un spațiu unde, cândva, exista un magazin de acareturi și briz brizuri pentru femei trecute de prima și a doua tinerețe. S-a stat multișor la renovare, cu obloanele trase, atât de mult încât, la un moment dat, chiar mă întrebam dacă vor mai deschide vreodată.

Când, într-un final, s-a dezvelit locația, a trebuit să intru să întreb “Dom’le, voi ce gătiți aici? Cine sunteți? că nu scrie nimic pe geam, pe perete, nicăieri.” Sceptic din fire, câteva luni bune am spionat locul ăsta, care era ticsit seară de seară cu oameni de 25+ ani ce nu-și mai ridicau capetele din farfurii. Părea așa…ca o petrecere continuă. Inacceptabil! Recunosc, uneori sunt gelos pe oamenii care se simt bine. Vreau și eu!

Iată o mostră de atmosferă nocturnă de la Hushimo, urmare a spionajului nocturn

Hushimo, Piața Amzei

Hushimo. Interior – Exterior

Dacă ai pasul mare, e posibil să ratezi Hushimo, căci, așa cum spuneam mai sus, Hushimo n-are nici o casetă luminoasă sau măcar ceva care să marcheze locul. Ca reper, de la M60, mai mergi câțiva și ai ajuns.

Bucătar în acțiune @ Hushimo

La interior, un locușor cochet, amenajat industrialo-minimalist, cu aer nonconformist (a se vedea masca de gaze folosită), câteva măsuțe ici colo, lumină difuză, o tejghea cu locuri la fereastră, zonă de bar, fereastră spre bucătărie și chiar o mini terasă undeva în spate, momentan în curs de amenajare. Terasa.

Partea mea preferată este gresia, care-mi aduce aminte de Twin Peaks. Unii ar zice că aduce a Berlin. Eu n-am ajuns la Berlin. Încă.

Am mâncat pentru tine de la Hushimo

Exact cum se regăsesc ele în meniu:

Tom Yum with Prawns and coconut milk 500g | 45

Coconut milk, prawn, galangal, lemongrass, kaffir

Minced beef in oyster sauce 350g | 40

Beef, rice, oyster sauce, garlic, onion, soy sauce, basil

 

Judecata de Apoi

Tom Yum with Prawns and coconut milk 500g | 45

Coconut milk, prawn, galangal, lemongrass, kaffir

Jumătate de litru de supă Tom Yum absolut delicioasă și foarte, foarte aromată, cu un raport perfect de iute/acru. Supa Tom Yum de la Hashimo e lăptoasă ca un storceac exotic bine executat, motiv pentru care am devorat-o cu cea mai mare plăcere. Creveții sunt și ei prezenți în cantitate suficientă, îndestulătoare.

Așa o fi și la Berlin?

Tom Yum Hushimo
Tom Yum Hushimo

Yum-Yum!

Minced beef in oyster sauce 350g | 40

Beef, rice, oyster sauce, garlic, onion, soy sauce, basil

Când l-am întrebat pe tipul care m-a întâmpinat “Cu ce vă lăudați din meniu?”, omul a pus, fără ezitare, degetul pe preparatul numit “Minced beef in oyster sauce.”

“Sold!”, am zis.

Ce-i drept, sună mișto: carne tocată de vită în sos de stridii. Cum să nu încerci așa ceva?

Mă rog, dacă poți trece peste pozele mele de 2 lei, te asigur că vei mânca unul dintre cele mai gustoase preparate indoneziano/thai pe 2022. Pe onoarea mea! Un gust atât de plăcut și nemaîntânit de mine până acum. O aromă aparte și diferită de toate mâncărurile pe bază de carne de vită experimentate până în acest moment. Greuț de descris în cuvinte un gust atât de complex și de fin. Trebuie neapărat, dar neapărat încercat! Și e doar 40 de lei! Aș fi „băgat” cu mâna, dar mi-a fost rușine de băieții ăia.

Fără doar și poate, acest preparat intră, și va rămâne în top 10, favourite foods per 2022 in my book. Este părerea mea sinceră și neprihănită de nimeni și nimic.

Minced beef in oyster sauce
Minced beef in oyster sauce
Minced beef in oyster sauce

Ex-ce-lent!

Total Hushimo: 93 de lei, cu tot cu apa minerală.

Voi mai mânca de la Hushimo: O, da, da!

Aștept cu nerăbdare revenirea Nem-Nem(ului) în meniu.

Hushimo poate fi găsit pe Insta sau pe Facebook. În weekend, e doar pe rezervare. Să nu zici că nu ți-am zis.

Ca o notă personală, mă bucur să constat că strada Medeleev devine un pol al calității și bunului gust. Locuri precum Hushimo, OTOTO, M60, Miam-Miam, Ever After sau Cooperativa Fru Fru au făcut peisajul mai suportabil și mai frecventabil. Dar și mai frumos ar fi dacă întreaga zonă ar fi transformată în pietonal. Dar hei, ce știu eu?

Oricum, să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Iată pe unde-am mai mâncat pentru tine de-a lungul timpului:

Cookies