Hungry Bird, cioara de la Mega Mall. S-a stabilit pe la food court, s-a împrietenit cu ospătarii și clienții, că e deșteaptă, și trăiește o viață îndestulată

26 mai 2024
7057 afișări
Hungry Bird, cioara de la Mega Mall. S-a stabilit pe la food court, s-a împrietenit cu ospătarii și clienții, că e deșteaptă, și trăiește  o viață îndestulată
Hungry Bird, cioara de la Mega Mall. S-a stabilit pe la food court, s-a împrietenit cu ospătarii și clienții, că e deșteaptă, și trăiește o viață îndestulată | Foto: B365.ro

De vreo două săptămâni, o cioară deșteaptă ca toate ciorile și-a stabilit reședința la Mega Mall. A zburat până la food court (fiind pasăre., n-are nevoie de scările rulante sau de lift) și își petrece zilele ba la o cârciumă, ba la alta.

Cioara de la Mega Mall și preferințele ei de relaxare

I-a plăcut pe la Trick Shot, s-a mutat apoi la Burger King, a dat ture și pe la Mesopotamia, și pe la Puii Mei sau cum îi zice.Mai nou, a dorit miros de cafea de la Gloria Jean’s Coffees. Cine știe, poate o fi pe fasting 23:1.

Hungry Bird, cioara de la Mega Mall. S-a stabilit pe la food court, s-a împrietenit cu ospătarii și clienții, că e deșteaptă, și trăiește o viață îndestulată
Sursa foto: B365ro

Ospătari prietenoși îți povestesc, cu un amestec simpatic de încântare și preocupare, cum e viața la mall cu Hungry Bird, cioara mall-istă din București:

Dă târcoale pe la toate cârciumile de vreo două săptămâni încoace. Și de vreo două săptămâni încearcă oamenii de la administrație s-o prindă. N-ai să vezi!Acum, vorbeam și noi aici, cu băieți, ce-o să facem, doar n-o să aducem vânători sau lunetiști de ciori😂😂😂 (râde rău) N-am văzut clienți enervați sau deranjați, doar curioși… Cine o observă, întreabă ce-i cu ea, normal…

În mici astfel de discuții, mai poți afla poante gen „metoda folclorică (aceea care începe cu «uite-o cioară…») nu funcționează.

Cioara, una dintre cele mai deștepte creaturi

Cioara și verișorul ei, corbul, sunt păsări extraordinar de deștepte. Amândouă fac parte din familia Corvidelor,  iar pe la noi trăiesc opt specii. Cea mai răspândită este cioara de semănătură (Corvus frugilegus), care se deosebește de cioara neagră și de corb prin dimensiune (e mai mică) şi prin culoarea ciocului (e alb).

Numeroase studii și experimente au arătat că ciorile sunt cele mai inteligente păsări din lume, după corbi.

Raportul dintre dimensiunea corpului și a creierului lor este asemănător cu cel de la maimuțe și delfini.  

Pot s folosească pana la 3 unelte diferite ca să înșface hrana. Unele sunt capabile să „meșterească” unelte – leagă singure bețe cu sfori sau folosesc bețe de diferite lungimi pentru a șterpeli bucăți de hrană la care nu ajung direct.

VIDEO | Ciori deștepte care aruncă nuci pe șosea, ca să le spargă mașinile

Poate ați văzut faimoasele înregistrări video cu ciorile care își aruncau nuci pe șosea, ca să le spargă din mers mașinile (iar, dacă le-ați văzut, merită oricând o revizionare:): deci, sunt mega, mega creative. Voila:    

Mai mult, ciorile sunt capabile să recunoască fețe umane și țin minte cum te porți cu ele. De exemplu, sunt mai atente atunci când în apropiere se află un om pe care l-au categorisit deja ca fiind periculos. De exemplu, a aruncat cu un băț ori o piatră către ea. Când se întâlnesc a doua oara, cioara știe cu cine are de-a face.

Un expert american care le-a studiat îndelung povestea cum a evoluat interacțiunea lui cu ciorile. La început, ciorile din apropierea laboratorului îl detestau, pentru că se apropia prea mult de cuibul lor. După ce a început să le dea de mâncare, au început și ele să-l placă:

Îmi știu mașina, îmi știu mersul, mă știu la 10 mile distanță de locul în care m-au întâlnit anterior. În felul acesta, sunt uimitoare.

Și, deloc în ultimul rând, să nu uităm că sunt specii care pot învăța să și vorbească. A fost o știre monumentală acu’ vreo 15 ani, venită de prin India, unde o cioară a dat în vileag un amantlâc. Pe scurt, situația s-a înfățișat așa: doamna soție a plecat în vizită la mama, domnul soț a rămas acasă, teoretic doar cu cioara vorbitoare a familiei, Practic, a mai poftit în vizită o drăguță cu care s-a tot drăgălit.

Când doamna soție s-a întors acasă, cioara a început s-o strige, să zicem, Naarghita, și să-i spună vorbe de amor, gen „Naarghita mea, frumoasă ești, te iubesc și te doresc iar!”. Normal, pe doamna soție n-o chema Naarghita, ci (să zicem) Pryanka. A ieșit tămbălău cu divorț și mărturie de la cioară.

 

Cookies