ARHIVA B365

VIDEO Huliganii de la meciul Rapid-Steaua, ridicaţi de poliţişti

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au găsit în locuinţele suspecţilor mai multe arme albe, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activităţile violente, fapt pentru care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La data de 14 aprilie a.c., Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că, în zona străzilor Nedeleanu Ion şi Vasile Topliceanu, din sectorul 5, a avut loc un conflict stradal violent între două grupuri de suporteri, în urma căruia au fost avariate nouă autovehicule aflate în zonă.

În vederea identificării persoanelor implicate în conflict şi a recuperării prejudiciului cauzat părţilor vătămate, poliţiştii bucureşteni au desfăşurat activităţi complexe, beneficiind de sprijinul Jandarmeriei Bucureşti.

Au fost identificaţi toţi participanţii la acest conflict, stabilindu-se, totodată, că o parte dintre aceştia au mai săvârşit fapte de natură penală sau contravenţională, prevăzute de legea pentru combaterea violenţei în sport.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi încăierare, cu 12 dintre suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Derby-ul Rapid – Steaua, jucat pe 14 aprilie, pe stadionul Giuleşti, a început cu cinci minute întârziere, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe teren, în jumătatea echipei Steaua, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. De asemenea, la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jandarmeria Română a dat publicităţii imagini filmate în interiorul stadionului şi a comunicat că elementele pirotehnice au fost introduse pe stadion cu mult timp înainte de începerea meciului şi ascunse sub scaune.

Firma de pază a fost amendată însă o sancţiune mult mai drastică a primit clubul organizator, Rapid Bucureşti, care a fost amendat cu 60.000 de lei.

Au mai fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.750 de lei pentru proferarea şi scandarea de injurii la adresa forţelor de ordine precum şi refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine.

De asemenea, Jandarmeria a anunţat că două persoane au fost reţinute chiar în timpul meciului în cazul incidentelor de la stadionul Giuleşti. Cei doi erau suporteri ai Rapidului şi au fost printre cei care au aruncat torţe în teren. Ei au fost scoşi de pe stadion chiar în timpul meciului şi reţinuţi pentru 24 de ore, în baza unui ordin emis de procurorul aflat la stadion tocmai pentru astfel de situaţii de urgenţă.

Meciul Rapid – Steaua, jucat pe 14 aprilie în Liga I, a fost întrerupt timp de aproape 10 minute în minutul 83, din cauza obiectelor aruncate din tribune de suporterii gazdelor. O brichetă aruncată din peluză l-a lovit în cap pe jucătorul stelist Vlad Chiricheş.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button