Huawei P30 vs Huawei P30 PRO, se justifică diferența de 100 euro?

de:
04 iun. 2019
8 Afișari
Huawei P30 vs Huawei P30 PRO, se justifică diferența de 100 euro?

Haideți să descoperim diferențele dintre aceste două smartphone-uri și dacă se justifică prețul mai mare a terminalului P30 PRO.

La primul contact vizual se observă diferențele la dimensiuni. Huawei P30 are ecran plat de 6.1 inch, iar P30 PRO are ecran curbat de 6.47 inch. Ciudat este faptul că cei de la Huawei pentru modelul PRO au renunțat la mufă jack de 3,5 mm, aceasta regăsindu-se doar pe terminalul P30.

Au implementat pe partea frontală același tip de cameră selfie de 32MP. Ceea ce este diferit și nu imediat vizibil este faptul că Huawei P30 PRO nu are difuzor frontal în partea de sus. Cei de la Huawei au optat pentru un difuzor piezoelectric integrat în ecran, oferind o suprafață mai mare atât pentru vizualizare, cât și pentru acustica sunetului. Levitația electromagnetică proiectează sunetul prin vibrațiile ecranului la ureche.

Diferența dintre cele două dispozitive este camera principală.

Modelul P30 are implementat camera triplă compusă dintr-un sensor de 40MP cu deschiderea diafragmei f/1.8, un sensor ultra-wide de 16MP deschidere f/2.2 și un sensor de 8MP f/2.4 cu zoom optic 3x și zoom digital 30x.

Modelul Huawei P30 PRO vine cu specificații superioare fiind dotat cu 4 camere compuse din sensor principal de 40MP f/1.6, sensor ultra-wide de 20MP f/2.2, sensor de 8MP cu zoom optic 5x și zoom digital 50x și un al patrulea sensor TOF pentru calcularea distanței. Senzorul TOF (time-of-flight) măsoară distanța față de obiectele din câmpul vizual permițând telefonului să aplice efecte de estompare mai natural.

Ambele device-uri au același tip de procesor Kirin 980. În ceea ce privește memoria RAM, P30 are 6GB în timp ce modelul PRO vine cu 8GB și o capacitate mai mare a bateriei de 4200mAh față de 3650 mAh. De asemenea P30 PRO are trei tipuri de capacități de stocare – 128 GB, 256 GB și 512 GB, în timp ce P30 are doar varianta de 128 GB. Pentru mărirea spațiului de stocare ambele smartphone-uri suportă cardurile de memorie nanoSD de la Huawei cu capacitate de până la 256 GB.

O altă specificație prezentă doar pe modelul PRO este încărcarea wireless și caracteristica de “încărcare inversă”. Această funcție permite ca de la P30 PRO să se poată încărca prin sistemul wireless alte dispozitive compatibile cu această caracteristică cum ar fi: căști, periuță de dinți, telefonul unui prieten, etc.

 

 

În ceea ce privește rezistența la apă și praf, Huawei P30 are indicele de protecție IP53 (rezistă la praf, respectiv la stropi de apă), pe când Huawei P30 PRO are indicele de protecție IP68 (poate fi scufundat în apă dulce până la 1,5m timp de maxim 30 minute pentru filmări/poze subacvatice). Pentru o protecție ridicată, poți folosi și huse de telefon dedicate.

Încă un atuu prezent doar la modelul PRO este senzorul IR cu ajutorul căruia avem posibilitatea să controlăm aparatele de uz casnic cu smartphone-ul. Astfel smart tv-ul, aerul condiționat, proiectorul, receptorul TV etc. le putem acționa direct de pe Huawei P30 PRO, acesta preluând rolul de telecomandă.

Noi de la EuroGsm considerăm că terminalul Huawei P30 PRO este superior modelului P30 printr-un sistem de cameră mai avansat, mai multă memorie RAM, capacitate mai mare a bateriei și un afișaj mai mare. Ceea ce, în opinia noastră, justifică și prețul mai crescut cu aproximativ 100 euro sau 200 euro în funcție de capacitatea de stocare.

Cookies