BAZAR

Hrebenciuc a aruncat la coş „steagul-curcubeu”, simbol al comunităţii gay, oferit de Remus Cernea

În timpul şedinţei Camerei, deputatul Remus Cernea a venit la tribuna Camerei şi i-a spus deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, care conducea lucrările, că îi oferă „steagul diversităţii” şi că „pledează pentru nediscriminare în România”.

„Domnule preşedinte, după cum i-am dat şi domnului Zgonea, ieri, vă ofer şi dumneavoastră steagul diversităţii. Pledez pentru nediscriminare în România”, a spus Cernea, conform realitatea.net. 

Hrebenciuc a primit steagul şi a mai cerut un steag pentru colegul său de prezidiu, secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

După şedinţa Camerei Deputaţilor, Hrebenciuc a fost întrebat de ziarişti ce a făcut cu steagul comunităţii gay care i-a fost înmânat de Cernea. „Al comunităţii gay era? Acum aflu. N-am ştiut. A mai vrut domnul Mircovici unul şi l-am rugat (pe Cernea-n.r.) să ne mai dea un steag. Sunt la coşul de gunoi amândouă”, a explicat Viorel Hrebenciuc.

Întrebat care sunt şansele ca un astfel de steag să fie arborat la Parlament, Hrebenciuc a răspuns:”Astăzi, în momentul de faţă, nu văd o şansă prea rapidă. Poate în următorii zeci de ani. Vedem”.

„Steagul-curcubeu” este simbolul internaţional al comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali).

Bucharest Pride 2014. Festivalul Bucharest Pride, numele pe care îl ia de anul acesta Gay Pride, se desfăşoară de luni până duminică, incluzând un concert, proiecţii de film, teatru şi dezbateri, iar tradiţionalul Marş al Diversităţii va fi organizat sâmbătă, de la Arcul de Triumf până în Piaţa Victoriei. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button