Hoțul și mitraliera. Bărbatul a dezarmat și înjunghiat un militar, iar apoi a sărit gardul unității

20 mart. 2022
2942 Afișari
Hoțul și mitraliera. Bărbatul a dezarmat și înjunghiat un militar, iar apoi a sărit gardul unității
Hoțul și mitraliera. Bărbatul a dezarmat și înjunghiat un militar, iar apoi a sărit gardul unității. Sursa foto: Facebook/ MApN

A avut loc o confruntare corp-la-corp, iar un militar a fost înjunghiat și dezarmat. Hoțul a reușit să fure o mitralieră și un încărcător cu 30 de cartușe de la o unitate militară. Bărbatul a sărit gardul unității din Mamaia și încă este căutat de oamenii legii. Ministerul Apărării Naționale a dispus să fie întărită paza în toate unitățile militare.

Bărbatul a dezarmat și înjunghiat un militar, iar apoi a sărit gardul unității

Echipat cu cagulă și o armă albă, bărbatul a atacat și dezarmat soldatul de pază. MApN a confirmat că incidentul s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 20:15, la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat, judeţul Constanţa.

Militarul s-a luptat cu hoțul, dar persoana neidentificată i-a furat arma din dotare cu 30 de cartușe. Bărbatul a sărit gardul unității militare și s-a făcut nevăzut.

Soldatul i-a anunțat imediat de incident pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform legii, Parchetul Militar Constanța și Poliția au deschis o anchetă pentru cercetarea incidentului. Totodată, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru ca împrejurările producerii evenimentului să fie cercetate.

Conducerea MApN a cerut de urgență, ca la nivelul tuturor unităților militare, să fie luate măsuri pentru întărirea serviciilor de pază, dar și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Hoțul este căutat

Atât la nivelul județului Constanța, cât și la nivelul întregii țări, polițiștii îl caută pe individul care l-a atacat pe militar și a furat arma și muniția din dotare.

Poliția Militară, Inspectoratul Județean de Poliție, forțe de la Jandarmerie, au ieșit în teren și organizează  filtre, iar autovehiculele sunt verificate cu atenție.

Oamenii legii poartă veste antiglonț și sunt însoțiți de jandarmi. Fac controale la fiecare ieșire din județ și la fiecare ieșire din localitățile limitrofe. De asemenea, polițiștii verifică și camerele de supraveghere aflate în apropierea unității militare, potrivit antena3.ro.

Cookies