Hoțul care-a furat echipamente electronice din două instituții din București a fost reținut

07 iul. 2022
492 Afișari
Hoțul care-a furat echipamente electronice din două instituții din București a fost reținut
Hoțul care-a furat echipamente electronice din două instituții din București a fost reținut | Sursă foto: Pexels

În data de 5 iulie 2022, polițiștii din cadrul Secției 1 au prins și reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, un bărbat pe care îl bănuiesc că ar fi furat mai multe echipamente electronice din incinta a două instituții aflate în Sectorul 1.

Echipamente electronice, furate din două instituții din Sectorul 1

În data de 30 mai 2022, Secția 1 de Poliție a fost anunțată, printr-un apel la 112 făcut de conducerea unei instituții publice din Sectorul 1, că o persoană necunoscută a pătruns în sediul acesteia și a furat echipamente electronice și diverse cabluri. Jaful ar fi avut loc în perioada 27-20 mai.

La scurt timp, o altă instituție publică, cu sediul în aceeași clădire, a anunțat că în același interval, o persoană necunoscută ar fi pătruns fără drept în interior, însă de această dată nici un bun nu a dispărut.

În data de 3 iulie 2022, hoțul a revenit la prima instituție în care a intrat. Astfel că, a fost înregistrată o nouă sesizare. În cadrul acesteia s-a reclamat că persoana ce a pătruns în sediu a tăiat și sustras mai multe cabluri.

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore

În urma sesizărilor înregistrate de către cele două instituții, polițiștii au început cercetările la fața locului. Probele ridicate au fost analizate de către criminaliștii din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR.

Conform probelor, s-a ajuns la presupunerea rezonabilă că infracțiunile au fost săvârșite de un bărbat, ce a mai avut și în trecut probleme cu legea.

Polițiștii din cadrul Secției 1 au reușit să recupereze, până la acest moment, o parte din bunurile ce au fost sustrase din sediile instituțiilor. Pentru recuperarea acestora agenții au avut sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Bărbatul suspectat de comiterea infracțiunilor a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraților. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată. Cercetările vor fi continuate de Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cookies