Hoțomani din București, prinși după aproape un an. Au furat jumătate de kilogram de aur după un jaf ca în filme

08 iul. 2021
284 Afișari
Hoțomani din București, prinși după aproape un an. Au furat jumătate de kilogram de aur după un jaf ca în filme

Doi bărbați din București au fost prinși de poliție la aproape un an după ce au furat jumătate de kilogram de aur în bijuterii dintr-o casă din Sectorul 5. A fost vorba după un jaf aproape ca în filme, cu un șofer care îi aștepta în mașină pregătit să plece în trombă.

Doi bărbaţi din Capitală au fost arestaţi preventiv miercuri, după ce ar fi furat dintr-o locuinţă din Sectorul 5 bijuterii din aur în valoare de 120.000 de lei. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a transmis recent un comunicat în care a povestit cum a avut loc jaful care pare aproape desprins din filme.

Furtul a avut loc în august anul trecut

Se pare că jaful a avut loc în data de 2 august 2020. Atunci, poliţiştii Secţiei 19 au fost sesizaţi de către un bărbat de 53 de ani, care a reclamat faptul că mai multe persoane necunoscute au întrat în curtea lui din Sectorul 5, după forțarea porții și apoi, reușind să intre în casă prin forţarea unui geam lateral. De acolo, aceștia au furat aproximativ 500 grame bijuterii din aur.

Jaf ca în filme

Mai știți filmele alea cu jafuri unde un șofer așteaptă în fața băncii cu mașina pornită pentru a pleca în trombă? Același lucru s-a întâmplat și în jaful de anul trecut. Cu toate că doar două persoane au fost reținute, se pare că există și un al treilea participant, șoferul.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de doi bărbaţi, cu sprijinul altui bărbat, care ar fi condus un autoturism, în baza unei înţelegeri prealabile şi care le-ar fi facilitat celorlalţi doi deplasarea şi ar fi asigurat locul comiterii faptei, ulterior aceştia fiind identificaţi”, arată comunicatul.

Mandate de percheziție în mai multe clădiri din București

Pentru a rezolva acest caz, marți, polițiștii bucureșteni au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară. Așa au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri şi instrumente artizanale care ar fi putut fi folosite la comiterea unor infracţiuni.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi recent la audieri, ulterior fiind reţinuţi. Mai mult, după ce au fost prezentați instanței, judecătorii au decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzați de infracţiunii de furt calificat.

Cookies