Hoţii şi accidentele auto au distrus peste 1.600 de plăcuţe stradale din Sectorul 2

de:
11 iul. 2011
0 afișări
Hoţii şi accidentele auto au distrus peste 1.600 de plăcuţe stradale din Sectorul 2

„În vederea recensământului populaţiei, primăriile de sector trebuie să-şi reglementeze toate problemele legate de străzi, inclusiv semnalistica stradală. Astfel, vor fi confecţionate şi montate 1.645 de plăcuţe stradale pe străzile mici, dar şi arterele mari, plus indicatoarele de preselecţie de pe bulevarde care anunţă o anumită stradă spre stânga sau spre dreapta”, a declarat pentru B365.ro Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

Conform sursei citate, majoritatea plăcuţelor stradale au fost furate de pe stâlpi sau au fost distruse din cauza accidentelor rutiere.

„Foarte multe dintre ele au fost furate, altele au fost distruse în urma producerii unor accidente auto, iar altele amplasate pe case au fost date jos de proprietari când şi-au renovat locuinţele. Unele au mai ruginit şi nu se mai cunoştea scrisul”, a argumentat Anatol Albu.

Cele 1.645 de plăcuţe stradale vor fi realizate şi montate de firma Geca Impex P.M. SRL controlată în proporţii egale de Verona şi Gelu Pălămaru. Gelu Pălămaru este cunoscut în presă ca un apropiat al PDL, fiind fost coleg de facultate cu prim-vicepreşedintele PDL – Gheorghe Flutur.

Contractul a fost atribuit societăţii menţionate mai sus la suma de 229.251 lei cu TVA (54.583 euro), în urma negocierii fără publicarea unui anunţ de participare. Motivul invocat de autorităţi pentru că nu au organizat o licitaţie publică este că „produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”.

În aceste condiţii, o singură plăcuţă stradală  a fost plătită cu 33 euro.

Cookies