ȘTIRI

Hoţii de pe litoral fură din maşini în 30 de secunde şi în doar 1 minut din camerele de hotel

„Cele mai multe furturi înregistrate pe litoral în lunile iunie şi iulie au avut loc din maşini. Hoţii sparg o maşină chiar şi dacă văd o pungă goală, iar totul durează maxim 30 de secunde”, a declarat agenţiei Mediafax.ro. subcomisarul de poliţie Carmen Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Constanţa.

Ea a adăugat că pe locul doi sunt camerele de hotel de la parter şi etajul I, unde turiştii lasă geamurile sau balcoanele deschise. În acest caz, o spargere nu durează mai mult de un minut.

„În autototurisme, în 90% din cazuri se fură pentru că sunt lăsate la vedere bunuri de valoare”, a mai spus oficialul din Poliţie.

Pe locul trei sunt furturile de pe plajă, iar un obiect poate dispărea dacă este lăsat nesupravegheat doar câteva secunde.

Cele mai căutate obiecte de către hoţi sunt telefoanele mobile scumpe, pentru că sunt uşor de sustras şi de vândut. Acestea sunt urmate, în topul furturilor, de obiectele electronice şi de bani.

„Îi sfătuim pe turişti să nu mai lase bunuri de valoare în maşini, în camere sau pe plajă şi să încuie uşile şi geamurile camerelor atunci când pleacă. Dacă intră în apă, să lase telefonul mobil operatorului de plajă, nu în grija vecinilor, iar când pleacă din camere să lase aparatura electronică sau banii în cutia de valori a hotelului”, a spus Şerbănescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button