Hoţi prinşi, după ce au vrut să fure din maşini prin blocarea sistemului de închidere a portierelor

de:
27 mai 2015
0 Afișari
Hoţi prinşi, după ce au vrut să fure din maşini prin blocarea sistemului de închidere a portierelor

Marţi, în jurul orei 14.30, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în parcarea unei zone comerciale situată în sectorul 1, doi bărbaţi încearcă să sustragă bunuri din autoturismele parcate, prin blocarea sistemelor de închidere a portierelor cu ajutorul unei telecomenzi.

Poliţiştii Secţiei 2 s-au deplasat de urgenţă în zona indicată, unde au observat doi bărbaţi, în vârstă de 35, respectiv 37 de ani, care corespundeau semnalmentelor primite, iar care la vederea agenţilor de poliţie au încercat să fugă, fiind prinși la scurt timp.

După prinderea bănuiţilor, aceştia au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru verificări şi pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.

„În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că unul dintre cei doi bărbaţi, a pătruns în două autoturisme parcate în zonă, prin blocarea sistemelor de închidere a portierelor, fără a reuşi să sustragă bunuri din acestea.

Totodată, a fost identificat şi autoturismul cu care cei doi se deplasau, în interior fiind găsită o telecomandă care era folosită pentru blocarea sistemelor de închidere a portierelor autoturismelor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, cu unul dintre bănuiţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro de Poliţia Capitalei.

Cookies