ARHIVA B365

Hoţi prinşi de Poliţie, după ce au spart patru societăţi comerciale din Bucureşti

În perioda iunie – august a.c., judiciariştii Secţiei 9 Poliţie, împreună cu poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţie Române, au documentat activitatea unui grup compus din mai multe persoane specializate în comiterea de furturi din societăţi comerciale pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

În seara de joi, 27 august a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii au procedat la supravegherea unuia dintre bănuiţi, acesta fiind observat cum, după aproximativ două ore s-a întâlnit cu alţi trei bărbaţi, împreună cu care s-a deplasat cu un autoturism pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

După ce au ajuns în apropierea intersecţiei cu Aleea Onichifor Ghibu, doi dintre bărbaţi au coborât din autoturism şi au fost observaţi cum, folosindu-se de un levier, au început să forţeze uşa de acces a unei societăţi comerciale cu intenţia de a pătrunde în interior, intenţie nematerializată datorită circulaţiei pietonale din zonă.

În continuare, bănuiţii s-au deplasat pe autostrada A2, fapt pentru care, la intrarea în sat Tânganu, poliţiştii au procedat la blocarea autoturismului, imobilizarea ocupanţilor şi conducerea acestora la sediul Poliţiei, pentru cercetări.

Totodată, beneficiind de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au fost puse în aplicare şase mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecatoria Sectorului 2, în muncipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în urma cărora au fost identificate şi prinse alte două persoane bănuite că au participat la comiterea infacţiunilor de furt.

De asemenea, la una dintre locaţiile percheziţionate, a fost găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, autoturismul utilizat de către bănuiţi la comiterea faptelor de natură penală.

În urma documentării activităţii infracţionale a bărbaţilor, s-a constatat faptul că, în perioada 29 iunie – 17 august a.c., aceştia ar fi reuşit să sustragă bunuri din patru societăţi comerciale, prejudiciul produs prin comiterea faptelor ridicându-se la suma de peste 910.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cinci bănuiţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button