Hoţi de la bancomat, prinşi în flagrant duminică dimineaţa

de:
20 mai 2012
0 Afișari
Hoţi de la bancomat, prinşi în flagrant duminică dimineaţa

Deoarece au încercat să fugă atunci când au fost somaţi verbal, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical. În urma folosirii armamentului, nicio persoană nu a fost rănită, informează Poliţia Capitalei.

Potrivit poliţiştilor, în cursul nopţii, ajutaţi de două femei, suspecţii au montat dispozitive confecţionate din aluminiu pe mai multe bancomate de pe raza sectoarelor 1 şi 2.

Dispozitivele, prevăzute cu bandă adezivă pe interior, au fost montate peste fantele de eliberare a banilor, iar în momentul în care o persoană făcea o retragere de numerar, banii rămâneau lipiţi pe banda adezivă, bancomatul fiind aparent nefuncţional. După ce persoana pleca de la bancomat, crezând că acesta nu funcţionează, cei doi demontau dispozitivele şi luau banii. Din primele cercetări rezultă că suspecţii au reuşit să fure în cursul acestei nopţi suma de 400 de lei.

Având date că în activitatea lor infracţională cei doi au fost ajutaţi şi de alte persoane şi, mai mult, ar mai fi comis şi alte fapte penale, poliţiştii Sectorului 1 au desfăşurat cinci percheziţii, fiind identificate şi conduse la audieri alte şase persoane.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Sectorul 1 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării.

Cookies