BAZAR

Hotelurile din Capitală, ocolite de utilizatorii de Facebook

Hotelurile din Bucureşti au pierdut cursa pentru cele mai multe like-uri ale utilizatorilor de Facebook. Pe primele poziţii în topul unităţilor de cazare din România, după numărul de fani pe Facebook, se regăsesc o cabană din Ținutul Moţilor, un conac din judeţul Hunedoara şi un complex hotelier situat pe malul Mării Negre.

Abia pe poziţia a cincea în clasamentul care indică popularitatea brand-urilor autohtone pe prima reţea de socializare din lume se află, la o distanţă foarte mare faţă de liderul pe acest segment, Hotelul Carol Park, din centrul Bucureştiului. În ciuda renumelui, unitatea de cazare de cinci stele din Capitală are, cu aproape 8.500 de like-uri, mai puţini fani faţă de Cabana Moţilor, care deţine supremaţia în topul hotelurilor preferate de cei mai mulţi utilizatori ai reţelei sociale. Cea de-a doua unitate de profil din Capitală, care a reuşit să ocupe poziţia a noua în topul celor mai bine cotate brand-uri hoteliere din România, după numărul de fani pe Facebook, este Hotelul Radisson Blu.

Topul brand-urilor din România în funcţie de afinităţile utilizatorilor reţelei de socializare este efectuat, în timp real, de Romanian Brands on Facebook. Conform facebrands.ro, serviciul de monitorizare a brand-urilor pe principalul site de socializare de la nivel mondial, hotelurile din Capitală au atras abia câteva mii de fani.

B365.ro vă prezintă primele 10 de poziţii din topul hotelurilor din Bucureşti în funcţie de numărul de fani pe Facebook, precum şi situaţia lor pe acest segment în clasamentul de la nivel naţional.

10. Grand Hotel Continental, unitate de cazare de 5 stele – 725 de fani, locul 49 la nivel naţional;

9. Hotel Răzvan, unitate de cazare de 3 stele – 891 fani, pe poziţia 41 la nivel naţional;

8. Alexander Hotel Bucureşti, unitate de cazare clasificată la 5 stele – 958 de like-uri, locul 36 în topul de la nivel naţional;

7. Vila Paris, hotel tip boutique clasificat la 4 stele – 998 fani, locul 35 la nivel naţional;

6. Athenee Palace Hilton Bucharest, unitate de cazare de 5 stele – 1.444 fani, poziţia 25 la nivelul întregii ţări;

5. Hotel Citadella, unitate de cazare clasificată la 3 stele – 1.771 fani, locul 20 la nivel naţional;

4. Epoque Hotel Bucharest, business boutique hotel de 5 stele – 1.992 like-uri, pe locul 18 în clasamentul de la nivel naţional;

3. Residence Hotels, unităţi de cazare clasificate la 4 stele – 2.307 fani, locul 12 la nivel naţional;

2. Radisson Blu Hotel – 2.817 like-uri, locul 9 la nivel naţional;

1. Carol Parc Hotel – 4.843 fani, locul 5 la nivelul întregii ţări.

La nivel naţional, jumătate din numărul celor care au conexiune la internet, peste 4,4 milioane de persoane, au cont pe Facebook, potrivit Facebrands.ro. Din totalul utilizatorilor reţelei de socializare, circa 91% au precizat unde locuiesc. Mai bine de 26% dintre cei care au adăugat detalii cu privire la domiciliul lor, reprezentând peste 1 milion de persoane, sunt din Capitală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button