ARHIVA B365

Hotelul vechi din Capitală care a făcut 10% profit într-un an de criză

Ambasador, una din cele mai vechi unităţi hoteliere din Bucureşti, trece prin criză cu o rată a rentabilităţii de două cifre, chiar dacă nu a avut lucrări ample de modernizare, anunţă Money.ro.  În ciuda faptului că hotelul a raportat o scădere a gradului mediu de ocupare de la 70%, cât era în urmă cu circa trei ani, la 40%.

Managerii unităţii de cazare au propus, pentru perioade dificile, ca societatea să returneze eventualele credite şi să nu mai facă alte împrumuturi. Aproximativ 55% – 60% din câştigurile anuale au fost puse deoparte pentru dezvoltare şi rezerve şi a fost redus numărul angajaţilor din cauza scăderii gradului de ocupare, potrivit declaraţiilor făcute de Gigi Marzavan, manager marketing, în cadrul Ambasador, pentru Money.ro.

Marzavan spune că managementul companiei a prevăzut criza economică de foarte mult timp. Astfel, în ciuda promovării reduse, în primele şase luni ale anului, societatea a raportat un profit brut de 12,2%, la un venit de 735.000 de euro. De asemenea, conform datelor Ministerului de Finanţe Publice, Ambasador SA a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri netă de circa 5,8 milioane de lei şi un profit net de 1,52 milioane de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button