Extinderea hotelului Marriot cu trei clădiri noi, respinsă de CGMB

de:
27 mai 2015
0 Afișari
Extinderea hotelului Marriot cu trei clădiri noi, respinsă de CGMB

Hotelul Marriott de pe Calea 13 septembrie ar fi trebuit extins cu trei noi clădiri, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal supus aprobării Consiliului General al Municipiului București.

Ce prevedea proiectul respins de CGMB

Prin acest PUZ „este reglementată posibilitatea de extindere  înspre spate a construcției hotelului cu un corp de clădire P+3 niveluri, ridicat peste parcajul subteran existent, clădire ce va urma să aibă folosință de servicii (birouri, săli de conferințe, comerț și parcare). Noul corp va putea fi legat de clădirea existentă printr-o pasarelă realizată la nivelurile superioare, lăsând spațiul liber la nivelul parterului”, se precizează în proiectul de hotărâre.

De asemenea, în lateralele hotelului vor fi construite două corpuri mici, regim de înălțime p+1, cu funcțiuni de terasă, comerț și servicii. 

Conform documentației supuse spre aprobare, prezența masivă a unor instituții ale statului în zonă trebuie compensată, astfel încât după ora de terminare a programului acestora să nu devină o regiune depopulată și pustie, iar magazinele prezente în noile clădiri ar putea contribui la atragerea de vizitatori.  

Localizat la 2 minute de Palatul Parlamentului, Hotel JW Marriott este adapostit de o cladire imensă structurată pe 8 nivele, pretându-se in mod special turismului de afaceri si a celui de lux. Actuala clădire a hotelului a fost construită conform planurilor de dezvoltare a Centrului Civic, din perioada comunistă. Clădirea urma să îndeplinească funcțiunea de „casă de oaspeți”.

Citește și Ansamblu de birouri și magazine, lângă Cathedral Plaza, dezvoltat de Papalekas. GALERIE FOTO 

Cookies