Hotelul Dunărea va fi reabilitat și modernizat. Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat colaborarea cu Primăria Capitalei în acest sens

20 ian. 2022
1585 Afișari
Hotelul Dunărea va fi reabilitat și modernizat. Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat colaborarea cu Primăria Capitalei în acest sens
Hotelul Dunărea va fi reabilitat și modernizat. Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat colaborarea cu Primăria Capitalei în acest sens. Sursa foto: PressHub

Primăria Sectorului 1 și Primăria Municipiului București își propun să colaboreze în vederea restaurării și valorificării mai multor clădiri din patrimoniul cultural, situate în Sectorul 1. Totuși, mare parte dintre aceste imobile se află într-o stare precară și se degradează într-un ritm alarmant, astfel că lucrările de modernizare și restaurare sunt esențiale.

Printre primele clădiri care ar urma să fie restaurate se numără clădirea fostului Hotel Dunărea, imobil aflat în apropierea Gării de Nord, pe Calea Griviței. Imobilul a fost puternic afectat în urma cutremurului din 1977, iar asupra sa nu pot interveni autoritățile până imobilul nu este expropriat pentru cauză de utilitate publică, acesta fiind la ora actuală proprietate privată, potrivit comunicatului Primăriei Sectorului 1.

Au început procedurile de expropriere pentru Hotelul Dunărea

În ședința de joi, 20 ianuarie, Consiliul Local Sector 1 a aprobat un proiect de hotărâre pentru împuternicirea expresă în vederea asocierii dintre Sectorul 1 și Municipiul București pentru finanțarea în comun a cheltuielilor de finalizare a procedurilor de expropriere a clădirii fostului Hotel Dunărea, situată pe Calea Griviței nr.138 C. Trebuie precizat că ultimul cuvânt în acest acord dintre primării îl va avea Consiliul General al Municipiului București. De asemenea, acest acord include și cheltuielile pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și reconversie funcțională.

Ce urmează să fie amenajat în clădirea Hotelului Dunărea

Clădirea unde a funcționat Hotelul Dunărea a fost construită între anii 1935 și 1940 și a fost puternic afectată de cutremurul din 1977 și de atunci s-a degradat treptat până a ajuns la problemele majore din prezent.

Pentru a restaura acest imobil, autoritățile trebuie să exproprieze imobilul și suprafața adiacentă. Este vorba despre 2.758,35 mp acoperiți de clădire, și 493 de mp de teren.

În urma reabilitării, autoritățile doresc să transforme clădirea într-un hub cultural, unde vor fi amenajate spații pentru expoziții, precum și un centru rezidențial, cultural și educațional pentru artiștii locali, o acțiune din cadrul proiectului „Spațiul Cultural Municipal”.

Cookies