Hotelierii din Bucureşti: Suporterii englezi beau într-o zi cât un turist într-o săptămână

de:
06 aug. 2016
0 afișări
Hotelierii din Bucureşti: Suporterii englezi beau într-o zi cât un turist într-o săptămână

Tragerea la sorți de vineri, dură pentru Steaua, le produce o bucurie nesperată hotelierilor români. Într-o lună august în care oamenii de afaceri străini, principalii clienți ai hotelurilor din București, sunt plecați în concedii, iar turiștii din afara țării nu dau năvală, câteva mii de străini cheltuitori sunt mană cerească.

Hotelierii din București au observat că, dintre toate echipele străine care au jucat cu cele românești în diverse competiții, cei mai mulți suporteri vin după formațiile britanice.

Din experiențele anterioare cu echipele englezești, ne așteptăm la cel puțin câteva mii de turiști la meci. Englezii sunt foarte buni consumatori: toate stocurile de bere din hotelurile în care stau se lichidează, iar barurile fac casa plină„, a declarat pentru Profit.ro Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR) și directorul general al hotelului Ibis Gara de Nord din București.

Suporterii britanici se cazează la 3-4 stele, mai mult în centru. Unii stau două nopți, alții rămân doar o noapte.

Prima partidă va fi la București, în 16 sau 17 august, iar returul este programat la Manchester, în 23 sau 24 august. „Este important că primul meci va fi la București, pentru că dacă ar fi jucat mai întâi acolo și ne-ar fi bătut cu 5-0, n-ar mai fi fost atât de interesant returul pentru suporterii britanici”, crede Ile.

El spune că, de fiecare dată când a avut în hotel suporteri ai unor echipe din Marea Britanie, a trebuit să suplimenteze stocul de bere și să instaleze dozatoare suplimentare. „Beau cel puțin zece beri pe zi. Cum intră în hotel, primul punct în care se duc este barul. Într-o singură zi consumă cât turistul normal într-o săptămână”, a adăugat hotelierul.

Șeful FIHR spune că suporterii care ajung în București nu au așteptări culturale, nu vizitează muzee și nu merg la operă. Foarte puțini dintre ei, mai elitiști, mai văd ceva din oraș, iar în rest – distracție.

Mihai Acatrinei, directorul hotelului Ramada Majestic din centrul Bucureștiului, crede la rândul lui că hotelurile și barurile din Centrul Vechi sau din apropierea acestuia vor fi pline la jumătatea lui august. Hotelurile din București au în această lună un grad de ocupare de 45-50%.

Acatrinei a observat că hotelurile din centru s-au umplut de fiecare dată când în România a venit o echipă britanică pentru un meci important. „Vin mulți turiști și se fac praf. Doar se îmbată, dar nu distrug, nu fac rele. În general, beau bere, dar mai trag și câte un whisky”, a explicat acesta.

La 4-5.000 de suporteri ai lui Manchester City se așteaptă să ajungă în perioada meciului în oraș și Nicolae Istrate, unul dintre proprietarii hotelului Ambasador din centrul Bucureștiului.

Englezii sunt pe primul loc ca număr de suporteri care ajung aici, iar până la locul 2 este distanță mare. Englezii vin pentru orice echipă, pe când alții se deplasează doar pentru echipa mari”, susține hotelierul. Singura grijă a hotelierilor, în zilele în care primesc astfel de suporteri, este să aibă barul plin cu bere. „Englezii beau toți, și femei, și bărbați. Un suporter bea într-o zi cât un turist într-o săptămână„, spune Istrate.

Cookies