Hoţ din locuinţe, prins de poliţiştii bucureşteni cu focuri de armă

de:
13 feb. 2013
0 Afișari
Hoţ din locuinţe, prins de poliţiştii bucureşteni cu focuri de armă

Suspectul a fost observat de un jandarm aflat în timpul liber, în jurul orei 19.30, în timp ce intra pe fereastră într-un apartament de la etajul 1 al unui bloc de pe strada Ilia, nr.1, Şoseaua Pantelimon. Bărbatul a urcat pe acoperişul unui punct termic de lângă balconul apartamentului vizat, de unde a escaladat în interiorul apartamentului spărgând geamul termopan. 

Jandarmul a alertat telefonic poliţia şi a solicitat prezenţa unui echipaj la faţa locului. După aproximativ 10 minute, pe aceeaşi fereastră pe care intrase, suspectul a părăsit locuinţa, moment în care a fost somat de poliţişti să se oprească. Datorită faptului că acesta nu s-a supus somaţiei, unul din poliţişti a executat un foc de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma controlului corporal efectuat de poliţiştii bucureşteni, asupra suspectului au fost găsite peste 200 de grame de bijuterii din metale preţioase, pe care bărbatul le-ar fi sustras din apartament.

Prejudiciul, estimat la suma de aproximativ 4.000 de lei, a fost recuperat integral şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să vă asiguraţi locuinţa cu sisteme de închidere sigure, dar şi cu orice alte elemente de siguranţă precum gratii, obloane, sisteme de alarmare etc.

Totodată, pentru a minimiza riscul victimal, puteţi apela la unul dintre vecini pentru a supraveghea locuinţa în intervalul în care sunteţi plecat. Nu lăsaţi la vedere indicii care să ateste lipsa de la domiciliu sau existenţa anumitor bunuri în locuinţa dvs. De asemenea, este recomandabil să asiguraţi în imobil un iluminat de veghe.

Dacă, din nefericire, aţi devenit victima unui furt din locuinţă, vă sfătuim să anunţaţi Poliţia de îndată la numărul unic de urgenţă 112 şi să nu atingeţi ori să mişcaţi de la locul lor bunurile din locuinţă, întrucât aţi putea şterge urme şi să îngreunaţi astfel activitatea poliţiştilor care vor veni pentru cercetări la faţa locului.

Totodată, în această situaţie, încercaţi să oferiţi Poliţiei cât mai multe date de care aţi luat la cunoştinţă şi să apelaţi la vecinii care au observat orice detaliu ce ar putea să sprijine investigaţia poliţiştilor.

Cookies