Horia Tomescu și-a dat demisia din funcția de viceprimar al Capitalei: „Motivele sunt unele personale”

22 sept. 2023
167 Afișari
Horia Tomescu și-a dat demisia din funcția de viceprimar al Capitalei: „Motivele sunt unele personale”
Horia Tomescu și-a dat demisia din funcția de viceprimar al Capitalei: „Motivele sunt unele personale”. Sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

Horia Tomescu a anunțat vineri, 22 septembrie, că și-a dat demisia din funcția de viceprimar USR al Capitalei. „A fost o perioadă plină de învățături”, spune Horia Tomescu.

Anunțul vine la scurt timp după scandalul de corupție de la nivelul Administrației Spitalelor București. Mai exact, managerul de la Colentina și adjunctul administrației au fost acuzați de luare de mită. Horia Tomescu avea în subordine Administrația Spitalelor (ASSMB).

Horia Tomescu și-a dat demisia din funcția de viceprimar al Capitalei

Horia Tomescu a ținut să-i anunțe personal pe bucureșteni, prin intermediul unei postări pe Facebook, că și-a dat demisia din funcția de viceprimar. Fostul viceprimar spune că „motivele sunt personale”.

Iată mesajul integral postat pe pagina de Facebook, vineri, 22 septembrie 2023:

Dragi bucureșteni,

Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi.

A fost o perioadă plină de provocări, de învățături, de multe ore peste program dar și de împliniri și realizări.

Mulțumesc colegilor pentru susținere și încredere și mulțumesc bucureștenilor pentru acești ani, în care am colaborat pentru dezvoltarea Bucureștiului, asigurându-i că rămân alături de ei, ca simplu cetățean care iubește acest oraș.

USR va rămâne mereu partidul născut din speranța unei societăți mai bune și avem cu toții datoria să nu uităm asta.

Le doresc succes colegilor mei și rămân alături de ei în această luptă pentru Bucureștiul oamenilor buni, a conchis Horia Tomescu.

La scurt timp după anunțul fostului viceprimar USR al Capitalei, USR București a ținut să-i transmită un mesaj, tot pe Facebook:

USR București îi mulțumește domnului Horia Tomescu pentru toată activitatea sa în Primăria Municipiului București. Demisia viceprimarului a fost înaintată din motive personale, înțelegem și respectăm decizia sa.

DNA a făcut percheziții la Administrația Spitalelor București

Amintim că, luni, 18 septembrie 2023, DNA a realizat percheziții la ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituție ce se află în subordinea Primăriei Capitalei, într-un dosar de corupție privind încheierea unor contracte de achiziție publică și numirea unor persoane în funcții de conducere la spitale din Capitală.

Cookies