Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor

de:
18 nov. 2015
0 Afișari
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, favoriții numărul doi ai turneului, au obținut a doua victorie în două două seturi și nu mai pot pierde calificarea în semifinale. Horia Tecău a mai participat de trei ori la Turneul Campionilor, dar nu a depășit niciodată faza grupelor.

Cei doi au avut șansa să închidă conturile înainte de tiebreak, dar adversarii au făcut break-ul la 5-4, pe serviciul lui Tecău. Horia și colegul său au dominat tiebreak-ul și au obținut victoria într-o oră și 22 de minute. Dodig și Melo, capi de serie numărul trei, câștigaseră în primăvară prima confruntare cu cuplul Tecău/Rojer, scor 6-3, 7-5, în semifinale la Roland Garros, scrie Agerpres.

Grație acestui succes perechea româno-olandeză și-a asigurat 136.000 de dolari și 400 de puncte ATP.

În semifinale s-a mai calificat până acum și cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, liderul Grupei Ashe/Smith.

Tecău și Rojer, care sunt în cursă pentru a termina anul pe primul loc în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings, vor juca vineri ultimul meci din grupă, contra francezilor Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Herbert și Mahut s-au impus miercuri în fața cuplului Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cu cu 5-7, 6-3, 10-8.

În clasament, pe primul loc se află Tecău/Rojer, cu 2 victorii (4-0 la seturi), pe locul secund se află Herbert/Mahut, o victorie și o înfrângere (3-3), pe trei sunt Dodig și Melo, cu o victorie și o înfrângere (2-3), iar ultimii sunt Matkowski/Zimonjic, două înfrângeri (1-4).

Joi, de la ora 14,00 (ora României), în Grupa Ashe/Smith, Mergea și Bopanna vor întâlni italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini, iar de la ora 20,00 va avea loc partida Bob Bryan/Mike Bryan (SUA/N. 1) — Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia).

Turneul Campionilor la tenis de la Londra, Barclays ATP World Tour Finals, este dotat cu premii totale de 7 milioane de dolari.

Cookies