ARHIVA B365

Horia Georgescu: ANI a găsit indicii de săvârșire a unor FAPTE PENALE în cazul lui Marian Vanghelie

Seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat că ANI a solicitat confiscarea unor sume pe care primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu le poate justifica în declarația sa de avere, potrivit hotnews.ro.

„Referitor la Marian Vanghelie, ANI a solicitat confiscarea unei sume nejustificate de bani, Comisia de cercetare din cadrul Curtii de Apel Bucuresti a clasat dosarul, dar procurorul din cadrul acestei entitati a formulat o opinie separata. Din aceasta perspectiva, noi am identificat indicii de savarsire a unor fapte penale cu privire la unele sume de bani mentionate chiar de catre domnia sa in probatoriul administrat, care au presupus unele indicii de comitere a unor infractiuni”, a precizat Horia Georgescu, aratand ca acestea au fost inaintate de ANI „prin formula unui denunt”

Intrebat cand a facut aceasta sesizare, seful ANI a spus ca ulterior motivarii deciziei Comisiei de cercetare din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, adica acum cateva saptamani.

„Suma pe care a identificat-o Agentia Nationala de Integritate este de 200.000 euro. Problema este ca in administrarea probatoriului chiar dl Marian Vanghelie a spus ca a rulat sume importante de bani, de ordinul sutelor de mii de dolari. La fel expertul parte angajat de domnia sa a mentionat faptul ca sumele identificate sunt mai mari decat cele pe care le-am gasit noi a fi nejustificate”, a spus Georgescu.

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţa, la sediul Primăriei Sectorului 5, al ADP sector 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie. Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar de contracte atribuite ilegal pentru reabilitarea unor grădiniţe şi şcoli, iar prejudiciul estimat este de 2 miliarde de lei. Conform televiziunilor de ştiri, Vanghelie, urmărit penal în acest dosar, încasa un comision de 15-20% din suma acordată ilegal pentru lucrări.  Conform unor surse citate de Realitatea Tv, Marian Vanghelie a fost denunţat de un apropiat, Marin Dumitru. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button