ȘTIRI

Hora Unirii

Ziua Unirii este sărbătorită, astăzi, de actorii Teatrului Masca, în staţia de metrou Unirii 1. Astfel, de la ora 17,00, poate fi urmărit spectacolul„Teatrul de 2 minute. Tradiţii”: recital folk susţinut de Maria Gheorghiu şi o Horă a Unirii cu spectatorii din staţia de metrou.

„Ani­ver­săm un moment crucial din istoria poporului nostru, unul dintre cele mai valoroase momente de solidaritate ale na­ţiunii noastre. Vă invităm să rememoraţi alături de noi ziua în care aspiraţia unităţii culturale, de obârşie şi limbă vibra pe întregul teritoriu al ţării”, a declarat  Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

Spectacolul „Tradiţii” scoate în evidenţă viaţa satului românesc, unde se păstrează tradiţiile folclorice. La finalul spectacolului, toată lumea va fi invitată să danseze Hora Unirii.

Unirea Principatelor Romane de la 24 ianuarie 1859 este considerata a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. După ce la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales, în unanimitate, domn al Moldovei, la 24 ianuarie/5 februarie, este ales şi domn al Munteniei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button