BAZAR

Holograme pe Aeroportul Otopeni: Trei asistente virtuale vor îndruma pasagerii. FOTO și VIDEO

Informaţiile vor fi furnizate în română şi în engleză.

Asistentele virtuale le oferă pasagerilor informaţii despre regulile şi procedurile de securitate, astfel încât aceştia să treacă mai uşor şi mai rapid de controalele pentru îmbarcare.

Conducerea Aeroportului Internaţional Henri Coandă a alocat circa 24.000 de euro pentru a dota sala de aşteptare cu cele trei holograme, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache. În această sumă intră și mentenanţa celor trei holograme. Firma care a livrat aceste dispozitive este Fragard Iaşi. 

„Prin intermediul unei proiecții de înaltă fidelitate, „Asistentul Virtual” creează iluzia unei persoane reale, care interacționează audio și video cu pasagerii, transmițându-le informații necesare călătoriei. Prin introducerea proiectului în Aeroportul Internațional Henri Coandă, se urmărește fluidizarea fluxurilor de pasageri, prin informarea acestora despre regulile și proceduri de securitate care trebuie respectate în aeroport”, a completat Valentin Iordache.

Holograma are exact conturul persoanei care vorbește, astfel nu vor fi exista spații goale, ci va fi proiectată o femeie care, practic, vorbește cu pasagerii, au explicat reprezentanții firmei care a realizat dispozitivele.

Persoana care este proiectată prin intermediul hologramei este, în realitate angajată a Aeroportului Otopeni, la secția de Comunicare. Pentru alegerea femeii a fost organizată o selecție internă, iar criteriile utilizate au fost dicția și aspectul fizic. Filmulețul care va rula prin intermediul „Asistentului Virtual” a fost filmat într-un studio de televiziune din Iași.

Reprezentanții aeroportului au declarat că își propun să perfecționeze proiectul, astfel încât, în scurt timp, dispozitivele să poată oferi și informații despre curse și drepturile pasagerilor în mai multe limbi de circulație internațională. 

Astfel de dispozitive se regăsesc pe aeroporturi de peste tot în lume, de exemplu: Londra (Lutton), Birmingham, Paris (Orly), dar și JFK, La Guardia, Newark sau Boston. 

Aeroportul a lansat, vineri, și noul portal web (o investiţie de peste 20.000 de euro) dar şi paginile de Facebook, Twitter, Linkedin şi Instagram. 

Noul portal online este www.bucharestairports.ro și, conform reprezentanților Aeroportului Otopeni, are o arhitectură de conținut flexibilă care permite dezvoltarea și găzduirea de aplicații de interes pentru public: module de rezervări și plăți online, sondaje și alte aplicații interactive. În plus, în viitorul apropiat va fi creată și o aplicație mobilă. 

Pagina nouă de Facebook a aeroportului este „Bucharest Airports”, unde veți găsi informații utile despre serviciile din aeroport și unde puteți comunica direct cu reprezentanții aeroportului pe chat.

Pe pagina de Facebook a aeroportului a fost lansat și un concurs pentru pasionații de fotografie. Mai precis, toți cei care au surprins o fotografie spectaculoasă pe unul dintre aeroporturile din București sunt invitați să o posteze pe timeline-ul Bucharest Airports. Vor fi selectați trei câștigători, cei care vor reuși să strângă cele mai multe like-uri. Premiul va fi o vizită pe platformă la Otopeni, unde cei trei câștigători vor avea posibilitatea să facă fotografii și o vizită în turnul de control trafic sol al aeroportului.

Tot vineri a fost lansată pagina LinkedIn „Bucharest Airports”, pagina de Instagram „Bucharest Airports”, a fost relansată pagina de Twitter „Bucharest Airports” și pagina de Youtube „Bucharest Airports”, unde veți făsi videoclipuri de la fiecare evenimente al aeroportului și prezentări video ale diverselor activități din aeroport.

Aeportul Otopeni a lansat și o revistă a aeroportului, „Airport News”. Scopul principal al publicației este de a familiariza cititorii cu aspectele mai puțin cunoscute ale activităților din aeroport, precum și de a constitui un prim element de inițiere în spațiul românesc pentru pasagerii străini.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button