ARHIVA B365

Hoți din locuințe prinși în noaptea de Înviere, cu focuri de armă

În seara zilei de sâmbătă, 19 aprilie a.c., poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au prins doi bărbați, de 42 de ani, respectiv 54 de ani, imediat după ce aceștia ar fi săvârșit un furt dintr-o locuință, iar pentru imobilizarea lor au fost folosite patru focuri de armă, informează Poliția Capitalei.

În perioada martie – aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 6 și Secției 20 Poliție au documentat activitatea infracţională a unui grup format din 2 persoane, cu preocupări pe linia furturilor din locuință și societăți comerciale prin escaladare si forțarea sistemelor de închidere.

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii capitalei i-au depistat pe cei doi bărbați, care se deplasau cu un autoturism tip „TAXI”, în fața unei locuințe din sectorul 6 al capitalei. La fața locului, din autoturismul menționat, a coborât unul dintre ei și s-a apropiat de imobil, pentru a verifica dacă este cineva în interior, timp în care celălalt bărbat a rămas la autoturism pentru a supraveghea zona. Asigurându-se că nu este observat, a escaladat gardul din beton și a coborât în curtea respectivă, ieșind după aproximativ 30 de minute cu mai multe bunuri asupra sa urcându-se în autoturism și părăsind zona.

Polițiștii au procedat la blocarea autoturismului în trafic, folosind, după efectuarea somațiilor legale, armamentul din dotare, trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical, întrucât conducătorul auto a încercat forțarea barajului, pentru a-și asigura scăparea.

La efectuarea controlului corporal al celor doi bărbați, asupra unuia dintre ei au fost găsite mai multe bijuterii, precum și trei ceasuri de mână, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, care au fost predate părții vătămate. Totodată, s-a procedat și la efectuarea controlului autoturismului, ocazie cu care au fost găsite și ridicate mai multe obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor, precum și un laptop.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat , cu cei doi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraților.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button