ARHIVA B365

Hoți din locuițe, prinși în flagrant de Poliție după o urmărire ca în filme

Cei doi suspecţi se aflau în atenţia poliţiştilor bucureşteni de la începutul lunii iunie, urmărindu-se prinderea în flagrant a acestora şi documentarea întregii activităţi infracţionale. Astfel, în cursul zilei de ieri, existând date că membrii grupării se pregătesc pentru comiterea unor infracţiuni, judiciariştii Poliţiei Sectoarelor 1 şi 2 – D.G.P.M.B, cu sprijinul structurilor specializate din cadrul I.G.P.R., au procedat la efectuarea unei activităţi de supraveghere.

Astfel, în jurul orei 21.00, poliţiştii i-au observat pe cei doi suspecţi în timp ce se deplasau cu un autoturism pe traseul Şoseaua Pantelimon-Şoseaua de Centură-oraşul Popeşti Leordeni-Şoseaua Berceni. Pentru a verifica dacă sunt urmăriţi, suspecţii au efectuat numeroase manevre de schimbare bruscă a direcţiei de deplasare a autoturismului în care se aflau.

La ora 21.30, cei în cauză au parcat autoturismul pe o stradă din sectorul 4, după care     s-au deplasat mai departe pe jos, până la un bloc situat pe aceeaşi stradă, unde, cu ajutorul unui levier, au forţat geamul termopan al balconului unui apartament situat la parter şi, prin escaladare, au pătruns în locuinţă.

În interior, cei doi au dezactivat sistemul de aprindere automată  a iluminatului, după care au sustras un televizor LCD-LED şi mai multe bunuri de mici dimensiuni, pe care le-au introdus într-o faţă de pernă.

Ulterior, cei doi s-au deplasat cu bunurile sustrase la autoturism şi s-au pus în mişcare în direcţia oraşului Popeşti Leordeni-judeţul Ilfov, moment în care poliţiştii au decis imobilizarea lor.

Autoturismul a fost blocat abia în oraşul Popeşti Leordeni. Cei doi hoți au refuzat oprirea la somațiile polițiștilor, iar în încercarea de a-şi asigura scăparea, au lovit uşor autoturismul poliţiei, fără a rezulta vătămări corporale.

Cei doi suspecţi au fost imobilizaţi de poliţişti, iar în urma percheziţionării autoturismului, au fost găsite în portbagaj un televizor LCD-LED, un laptop şi aproximativ 40 de grame de bijuteriii din aur şi argint.

Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, a fost recuperat şi predat părţii vătămate. Cercetările sunt continuate de judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de reţinere, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button