ARHIVA B365

Hingherul ASPA filmat în timp ce bătea un câine tranchilizat, sancţionat disciplinar

Primarul general interimar, Razvan Sava, l-a convocat joi pe directorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) pentru a cere lamuriri privind incidentul prezentat de mass-media in care un hingher al ASPA a fost acuzat de brutalitate impotriva animalelor.

Edilul-şef interimar i-a pus in vedere directorului ASPA, Bogdan Treeroiu, ca astfel de practici nu vor fi tolerate pe viitor si ca institutia pe care o conduce are obligatia, in actiunile sale de capturare si adapostire a animalelor fara stapan, sa respecte drepturile animalelor, in conformitate cu legislatia nationala si europeana.

„Avand in vedere ca angajatul ASPA nu a aplicat in mod corespunzator procedura de transport a cainelui tranchilizat, acesta a fost sanctionat disciplinar.

In prezent, cainele in cauza este cazat in adapost, unde, in urma examinarii efectuate de medicul veterinar, a fost declarat clinic sanatos si fara leziuni fizice in urma actiunii de capturare.

ASPA, institutie de interes public local, avand ca obiect de activitate gestionarea cainilor fara stapan la nivelul Municipiului Bucuresti, nu incurajeaza astfel de abateri procedurale si va continua monitorizarea abandonului cainilor pe domeniul public, in vederea diminuarii numarului incidentelor asupra cetatenilor. Mentionam ca anul acesta, prin activitatea ASPA, la nivelul Municipiului Bucuresti numarul cainilor fara stapan a fost redus semnificativ. Conform datelor furnizate de Institutul Matei Bals, s-a inregistrat un minim istoric in ceea ce priveste numarul de incidente canine asupra cetatenilor”, anunţă Primăria Capitalei într-un comunicat de presă remis B365.ro.

O filmare şocantă a creat o adevărată revoltă în rândul iubitorilor de animale, care îi acuză pe hingheri că ucid câinii aflaţi pe proprietăţi private. Potrivit B1 Tv, hingherul ASPA a fost filmat în timp ce lovea un căţel tranchilizat.

„Astăzi a avut loc un nou episod din nesfârşita serie de barbarii ale angajaţilor ASPA. Din video se vede cum hingherul Marian Iancu târăşte o căţeluşa, după ce în prealabil probabil o împuşcase ilegal. Se opreşte la un moment dat, iar pe filmare apare un alt hingher care era ocupat cu micţionarea la câţiva metri de unde hingherul Iancu luase căţeluşa. După ce se duce să-şi ia săgeata cu care a împuşcat căţeluşa, hingherul Iancu apucă iar căţeluşa de lăbuţă şi o târăşte de lângă unul dintre pui, care venise lângă mamă. Urmeaza un gest de o cruzime şocantă: aruncă asemeni unui sac de cartofi căţeluşa la câţiva metri, izbind-o puternic de pământ. Cerem primariei, guvernului şi ANSVSA stoparea imediată a acestor orori, iar Poliţiei îi solicităm anchetarea urgentă a flagrantelor încălcari repetate a legislaţiei, care şochează întreaga comunitate”, au precizat reprezentanţii asociaţiei Mişcarea Dreptate pentru Animale.

Video pe spynews.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button