Hilton Athenee Palace, celebrul hotel de pe Calea Victoriei din București, își pierde numele și ar putea genera confuzie. Acesta devine InterContinental Athenee Palace

20 iul. 2022
1433 Afișari
Hilton Athenee Palace, celebrul hotel de pe Calea Victoriei din București, își pierde numele și ar putea genera confuzie. Acesta devine InterContinental Athenee Palace

Schimbare de nume ale unor hoteluri din București care ar putea genera confuzie în memoria bucureștenilor. Hilton, celebrul hotel din centrul Bucureștiului de lângă Ateneul Român, va fi redenumit InterContinental, în condițiile în care, de la începutul anului, Intercontinental, hotelul renumit de pe bulevardul Bălcescu, a devenit, în acte, Grand Hotel.

Ana Hotels, grup deținut de omul de afaceri George Copos, a anunțat că a semnat un contract de management cu IHG Hotels & Resorts – proprietarul mărcii Intercontinental – pentru hotelul „Athénée Palace” din centrul Bucureștiului. Astfel, hotelul „Athénée Palace Hilton Bucharest” devine „InterContinental Athénée Palace Bucharest”. Modificările propriu-zise vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar contractul se va derula pe o perioadă de 20 ani.

Hotelul Intercontinental, redenumit de la începutul anului

Reamintim că de la începutul anului 2022, Hotelul Intercontinental din București și-a schimbat numele în Grand Hotel Bucharest, după ce Compania Hotelieră InterContinental România S.A şi IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, nu au prelungit contractul de management pe care îl aveau din 2006, înainte de aceasta unitatea de cazare funcţionând sub franciză.

„Hotelul Athénée Palace va fi operat sub brandul InterContinental din 2023”

Proprietarul grupului hotelier ANA Hotels, George Copos, a explicat cum s-a ajuns la colaborarea care va schimba numele hotelului Hilton Athénée Palace.

„Desemnarea noului partener pentru contractul de management al hotelului a fost un proces lung și laborios. Am pornit acest demers încă din anul 2021 și precizez că, mai mulți operatori internaționali de notorietate și-au dorit să opereze hotelul Athénée Palace. După ample negocieri, derulate timp de aproximativ 6 luni, a fost semnat contractul de management cu IHG Hotels & Resorts, urmând ca din anul 2023, hotelul Athénée Palace să fie operat sub brandul InterContinental. De altfel, IHG Hotels & Resorts ne este deja partener încă din anul 1998, în baza unui contract de management și, ulterior, a contractului de franciză, pentru hotelul Crowne Plaza Bucharest, deținut, de asemenea, de ANA Hotels în București”, afirmă proprietarul grupului hotelier ANA Hotels, George Copos, citat de newsbucurești.ro.

Pe tot parcursul perioadei de rebranding, hotelul va rămâne deschis pentru clienți, a mai precizat proprietarul Ana Hotels.

Clădirea istorică Athénée Palace trece în prezent printr-un amplu proces de restaurare, în care s-a investit peste 40 milioane de euro.

Proiectul de modernizare a început în anul 2020 și s-a derulat în două etape. Prima fază a renovării s-a finalizat în vara anului 2021 și a vizat renovarea celor 132 de camere ale „Aripii Noi”, iar cea de-a doua fază a reabilitării a avut ca obiectiv fațada hotelului și cele 151 de camere din „Aripa Istorică”, construită în 1914.

Renovarea camerelor și a fațadei s-a încheiat, iar lucrările la spatiile publice se vor finaliza până la sfârșitul anului (recepția hotelului, Lobby, Café Athénée, Club Lounge, sălile de conferințe).

Hotelul „Athénée Palace”, parte integrantă a grupului hotelier „ANA Hotels”, are o istorie de 108 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului.

Îți recomandăm și:

Cookies