Hidratare înainte de toate. Zeci de cișmele au fost amplasate în parcurile din Sectorul 1

14 iul. 2021
129 Afișari
Hidratare înainte de toate. Zeci de cișmele au fost amplasate în parcurile din Sectorul 1
sursa foto: newsbucuresti.ro

Hidratare înainte de toate pe această vreme caniculară, cel puțin la asta s-a gândit ADP Sector 1 care a pus în funcțiune nu mai puțin de 39 de cișmele care au fost amplasare în toate parcurile din Sectorul 1. În acest mod oamenii și animalele de companie vor avea acces la apă potabilă în orice moment, iar poluarea cu sticle din plastic va fi redusă în zonă, mai spun autoritățile.

Vreo 39 de cișmele din Sectorul 1 au fost puse în funcțiune zilele acestea, potrivit unui anunț al Administratia Domeniului Public Sector 1 (ADP S1). Acestea sunt amplasate în toate parcurile din sector, întru adăparea oamenilor însetați și dezhidratați.

39 de cișmele, amplasate în toate parcurile din S1

Conform anunțului remis miercuri, echipele Administrației Domeniului Public Sector 1 au pus în funcțiune cele 39 de cișmele amplasate în toate parcurile din sector. Vezi mai jos lista completă a locurilor unde au fost amplasate astfel de cișmele. Poate la un moment dat, dacă vă este sete, o să vă prindă extrem de bine.

Lista completă a locurilor în care au fost amplasate

ADP S1 mai spune că aceste cișmele sunt realizate din inox, au branșament separat și sunt dotate cu drenaj de apă.

Acestea se regăsesc în toate parcurile din Sectorul 1, după cum urmează: Kiseleff, Bazilescu, Venus, Izbiceni, Alexandru Ioan Cuza, Automatica, Regina Maria, Băneasa, Dionisie Lupu, Perla, I.C.Brătianu, Nicolae Iorga, Luigi Cazzavillan, Maica Teofana. La acestea se mai adaugă și locațiile: Piața Pajura, DITL Pajura, Pajura (teren de fotbal), Făurei Pajura, Pajura nr. 2-4 și Pajura 11-13 (liceu).

De ce e bine să ai o cișmea

Autoritățile își motivează investiția privind acește cișmelele pe motiv că ele asigură apa necesară oamenilor din Sectorul 1 pe timp de caniculă, iar impactul asupra mediului este unul pozitiv. Practic, datorită lor, ar trebui redus consumul de apă îmbuteliată și implicită scăderii poluării cu plastic.

Lucrări ADP pe mai multe străzi din S1

Tot miercuri, ADP S1 a transmis că a început lucrările de reparații și întreținere a străzilor și trotuarelor pe străzile Feleacu și Smaranda Brăescu.

Astfel, în această zonă se vor repara trotuarele, vor fi înlocuite bordurile deteriorare și vor fi făcute o serie de lucrări de reparare a îmbrăcăminții asfaltice sau a pavajului, lucrări de întreținere și reparare a părții carosabile.

De asemenea, participanții la trafic sunt rugați să nu staţioneze și să nu parcheze în zona de lucrări pentru a nu îngreuna activitatea echipelor de lucru, mai spune ADP.

Cookies