Hidden gems în București – locurile secrete și cool, unde te poți ascunde de agitația orașului. Recomandări de la bucureșteni pentru bucureșteni

02 sept. 2024
3751 afișări
Hidden gems în București - locurile secrete și cool, unde te poți ascunde de agitația orașului. Recomandări de la bucureșteni pentru bucureșteni
Hidden gems în București - locurile secrete și cool, unde te poți ascunde de agitația orașului. Recomandări de la bucureșteni pentru bucureșteni | Foto simbol: Pexels

Dacă te întreabă cineva de vreun ”hidden gem” în București, pare imposibil să spui că nu cunoști măcar un astfel de loc în oraș. Se găsesc cam la tot pasul, fie că e vorba de o casă veche la mansarda căreia s-a deschis o cafenea sau de o grădină unde te poți răcori cu o limonadă rece, unde stai la povești cu proprietarul sau cu ceilalți clienți.

Din dorința de a afla pe unde se mai ascund bucureștenii de agitația orașului, întrebi cu încredere acolo de unde sigur vei culege câteva dintre cele mai bune recomandări – Reddit.

Recomandări de hidden gems în București

Pe Reddit, un utilizator întreabă ce ”hidden gems” există prin București, iar oamenii i-au oferit câteva locuri pe care le-ar putea vizita.

Hey dragi concitadini 👋

Aș avea o curiozitate, ce „hidden gems” ați descoperit prin București? Poate să fie vorba de orice nepopular dar uber-mișto, restaurante, locuri de vizitat, clădiri interesante și așa mai departe.

Mersi!

Printre recomandările făcute în secțiunea de comentarii se numără Muzeul de Artă „Frederick Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”. Taxa de intrare se plătește cash și este 13 lei de persoană.

Muzeul Frederick Storck și Cecilia Cuțescu este mic, neaglomerat și are și grădină interioară, e unul din preferatele mele.

Următoarea recomandare este The Great Hill. Se află pe Strada Doctor Louis Pasteur, în Cotroceni.

The Great Hill – un restaurant amplasat într-o casă boierească în cartierul Cotroceni unde te poți delecta cu cele mai bune și consacrate vinuri românești (dar și internaționale) acompaniate de platouri cu specialități.

Printre recomandări au mai fost:

  • „La Romană – Clubul Oamenilor de Știință, clădirea super frumoasă, restaurant terasă în spate. Servirea ca în comunism dar dacă îți plac clădirile frumoase și unde a filmat Spike melodia Zeu aici merită. Nu prea îți dai seama că e restaurant când vrei să intri.”
  • Beautyfood – cel mai bun brunch de care să te bucuri într-un weekend, la preț mai mult decât decent.” (Str. Jean Louis Calderon, nr. 34)
  • „În Herăstrău, pe lac, e un mic amusement park foarte mișto – pe lângă clasicele biciclete cu două sau patru locuri, au mașinuțe, o roată mult mai mică decât cea de la EC 😅 și un mini mini mini rollercoaster.Dumplings și colțunași de la Mei Wei din Piața Amzei, și aperitivele, și momo-urile de la Isha, pe lângă Rosetti.”

    Mi-a placut mult Muzeul Micul Paris din Centrul Vechi, superb, o bijuterie.”

  • „Dacă vrei socializare și activități, T5 Social la Tineretului e hands down, cel mai bun local unde am fost. Au evenimente și concursuri de jocuri aproape în fiecare zi, karaoke/jamming, open stage, trivia joia etc.Atât că să vă pregătiți să vorbiți engleza pentru că e un local internațional, foarte mulți străini și localul e deținut de un englez.”

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies