Hexi Pharma susține că are datorii de 20 milioane euro către două firme din Cipru

de:
13 mai 2016
0 Afișari
Hexi Pharma susține că are datorii de 20 milioane euro către două firme din Cipru

UPDATE:  Firma implicată în scandalul dezinfectanților are și facturi neachitate în valoare de milioane de euri către Hatom Limited Limassol, un offshore din Cipru. Jurnaliştii de la Rise Project susţin că acest offshore este controlat tot de Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Cu alte cuvinte, datoriile Hexi sunt către o firmă controlată de acelaşi patron. Datoriile reprezintă valoarea materiilor prime pentru substanţele dezinfectante, materii prime aduse în România prin acest offshore.

In 10 mai, compania a inaintat tribunalului o cerere formulata in baza Legii insolventei, inscrisa pe domeniul „faliment”, aminteste digi24.ro.

Cererea a fost depusa in aceeasi zi in care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General. Angajatii au anuntat ca vor fi platiti doar pana la sfarsitul acestei luni, dupa care contractele de munca le vor inceta.

Judecătorii vor judeca cererea Hexi Pharma de intrare in faliment pe 17 mai.

Procurorii au deschis saptamana trecuta un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii de la firma Hexi Pharma. Urmarirea penala a fost inceputa pentru fapta, respectiv infractiunile de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse.

Cookies