ARHIVA B365

Hexi Pharma: Am tăcut mult în acest scandal și am primit fiecare piatră. Așa a decis Dan Codrea

Comunicatul integral Hexi Pharma, remis digi24:

„Hexi Pharma a livrat dezinfectanti din anul 1996 pana în acest an și în tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot în parte, unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian (este adevărat, nu pe componenta de substanțe active, căci asa cerea legea). Niciodată nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare data, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme s-au identificat la timp, astfel încât sub nici o forma nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital clinica sau persoana fizica. Aceasta este o acuzație extrem de grava și ne uitam cu regret cum, tocmai astăzi, intr-un articol în care, în sfârșit se găsește o corelație intre punerea în pericol a sanătatii oamenilor și niște dezinfectanti care nu sunt Hexi, GSP arunca din nou cu laitmotivul Hexi Pharma.

Trebuia sa aibă bacterii, ca doar erau diluati?

Pe aceasta logica, nu au avut bacterii niciodată, deci nici diluati nu au fost? Nu am comunicat niciodată neadevăruri și nu vom începe astăzi; dar pe firul acestui raționament logic asta ar reieși.

Sunt probleme în sistemul sanitar și sunt unele imense. Ne bucuram ca sunt scoase la iveala, e spre binele tuturor. Dar spre binele public sau spre binele publicității unora, morții altora și creșterii cotei pe piața de dezinfectanti a dirijorului acestui scandal facem aceste discutii?

La încercarea de schimbare a unui sistem Hexi Pharma a fost alături de mass media și de opinia publica, nu împotriva. Dar după tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta ca adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanti sau, și mai grav, în sterilizați, sa fie puse pe seama Hexi!

Cui prodest? Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut și a primit fiecare piatra aruncata. Asa a decis Dan Condrea. Dintr-un simt al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o încredere prea mare în instituțiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am rămas, nu le știm. Dar România este o nișă imensa pentru piața de dezinfectanti. Hexi Pharma, după o munca imensa, de-abia se apropia în acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a știut cum și cui. Dar va atragem atenția, cu tot respectul:

1 Ca n-o sa mai tăcem 2. Ca în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde sa îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, ii ajutam sa profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piață și persoane care primesc ‘multumiri’ în Bani.

PS: Spitalul Elias dupa ce a gasit bacterii in sapun a cumparat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat si verificat. De ce spunem doar jumătăți de adevaruri?”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button