ARHIVA B365

Heroină ascunsă în telefoane mobile, în penitenciarele din Bucureşti

Acţiunile au vizat combaterea infracţiunilor de introducere în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate în scopul utilizării acestora, trafic de droguri de mare risc, luare şi dare de mită, prev. de art. 742 al. 1 şi 2 din Legea 275/2006, art. 2 al. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000, art. 254 C.p. şi art. 255 C.p.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii A.F, J.M.V, R.M, B.P.V şi D.C împreună cu alte persoane, în perioada august 2013 – noiembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au introdus în Penitenciarul Jilava-Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti telefoane mobile în interiorul cărora s-au aflat în unele cazuri cantităţi de heroină destinate traficării şi consumului persoanelor private de libertate aflate în executarea unor pedepse sau mandate de arestare preventivă în penitenciarele anterior menţionate, informează DIICOT.

Drogurile de mare risc şi telefoanele mobile erau introduse în incinta instituţiilor menţionate, cu ajutorul sau prin intermediul inculpatului D.C, angajat în calitate de subofiţer de penitenciare la Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti, care în schimbul acestor „servicii” pretindea şi primea importante sume de bani de la celelalte persoane cercetate în cauză.

Prin ordonanţele din datele de 26.11.2013 şi respectiv 27.11.2013, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciului Teritorial Bucureşti au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore faţă de cinci inculpaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button