ȘTIRI

Hercules and Love Affair *Sound System

Hercules and Love Affair Sound System (DFA/Moshi Moshi/!K7 Records, SUA)
– Andy Butler + Stef Caers & Redhouane Braik (vocals) –

Hercules and Love Affair 
au luat prin surprindere scena de dans in 2008, odata cu primele lor show-uri live si cu lansarea primului album, construit prin revitalizarea sunetului bogat al disco-ului anilor ’70. La finalul anului, proiectul DJ-ului newyork-ez Andy Butler era deja considerat esential pentru revival-ul disco si descris ca una dintre trupele remarcabile ale momentului, devenind si o aditie importanta la catalogul DFA Records. 

Fiind gandit inca de la bun inceput ca un colectiv de muzicieni ce graviteaza in jurul lui Butler, muzica Hercules and Love Affair a fost, de-a lungul timpului, definita de vocalistii ce au completat concertele, toti fiind cunoscuti si pentru proiectele proprii – Antony Hegarty (din Antony & the Johnsons, apreciat aici in special pentru celebrul single „Blind”), Kim Ann Foxman, Aerea Negrot (prezenta si pe single-ul „My House”) sau Nomi Ruiz – o serie de personaje flamboaiante, ce traiesc in spiritul muzicii Hercules and Love Affair.

Primul album al trupei a intrat in top 10-ul Pitchfork 2008, dar Andy Butler nu a respectat aceeasi formula si pentru cel de-al doilea, „Blue Songs”, in 2011. Influentele acestuia avanseaza in timp, facand referinte la modul in care era privita muzica house in centrul universului muzical din 1987, Chicago. Producatorul Mark Pistel, care a lucrat cu Grace Jones sau Meat Beat Manifesto, a avut un important aport la acest album, iar amalgamul de contributii se face resimtit in caracterul hibrid, niciodata static, dar senzual si jucaus al muzicii.

In 2012 se deschide un nou capitol necesar din viata trupei – Andy Butler, impreuna cu colaboratorii sai, propune un nou episod din celebra serie DJ-Kicks, o compilatie prozentata sub forma unui mix, in care influentele producatorului („o fuziune glorioasa a sunetelor a trei decenii de dans – de la disco la house, de la acid la synth-pop, via Derrick May, Giorgio Moroder sau Yazoo”) ajung in centrul atentiei – si pe buna dreptate: Andy Butler se joaca cu numele importante ale anilor ’80, dar dezgroapa si hituri uitate, de la proto house la sunetul newyork-ez al anilor ’90, reusind sa le integreze pe toate alaturi de piese noi (printre care „Magojiro” de la In Flagranti), dar testeaza si cele mai noi idei produse alaturi de Hercules and Love Affair. 

Turneul de promovare al acestei compilatii aduce trupa si la Control, unde Andy Butler va fi insotit de vocalistii Stef Caers si Redhouane Braik, sub numele Hercules and Love Affair Sound System, ce promite un show spectaculos, cum intotdeauna au fost cele oferite de Hercules and Love Affair, indiferent de componenta.

Facebook: www.facebook.com/herculesandloveaffair
DJ-Kicks tracklist: www.xlr8r.com/news/2012/08/hercules-love-affair-helm-next-d
Mix: www.soundcloud.com/moshimoshimusic/moshi-moshi-mix-ii-hercules

Intrare: 25 lei pana la ora 00:00  / 35 lei dupa ora oo.oo


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button