BAZAR

Hellvig aşteaptă 15.000 de străini la concertul Lady Gaga din Bucureşti. Hotelierii îl contrazic

„În raportul care a fost supus există un număr de 15.000 de turişti străini (n.r. – care vor veni la concertul Lady Gaga). Vom vedea numărul de bilete care a fost vândut turiştilor străini. Trebuie să reţineţi că există acest tip de turism de city break, care îl folosesc foarte mulţi nemţi şi britanici”, a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Hellvig a adăugat că că preţul biletelor la concert este mult mai mic decât dacă acesta s-ar fi desfăşurat în alte ţări, iar aceasta este o oportunitate pentru străini să vină şi să vizioneze un asemenea concert.

„Nu cred că în Bucureşti au venit 15.000 de turişti. Asta ar însemna cel puţin 70 de avioane. Astăzi era însă linişte pe aeroport”, a declarat agenţiei Mediafax, Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR). El spune că gradul de ocupare a hotelurilor din staţiuni nu arată mai bine decât în urmă cu câteva zile.

„Nu este aglomerat în hoteluri în perioada asta”, a adăugat Enache.

Întrebat unde ar putea fi văzuţi cei 15.000 de turişti străini, în condiţiile în care cei 30.000 de spanioli veniţi la finala Europa League din Bucureşti umpluseră oraşul, Hellvig a afirmat: „În primul rând ar trebui să întrebaţi organizatorii”.

Ministrul a explicat că anul trecut a fost elaborat planul de marketing pentru promovarea brandului turistic, iar pentru acesta au fost alocate 75 de milioane de euro din fonduri europene.

Pe 3 iulie, „s-a luat decizia” de finanţare cu 256.000 de euro a trei evenimente respectiv festivalul B’estfest şi concertele Red Hot Chili Peppers şi Lady Gaga. Pentru promovarea brandului la concertul Lady Gaga suma alocată este de 93.000 de euro, finanţată din fonduri europene.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button