Heineken profită de scumpirea imobiliarelor de la Pasajul Basarab: vinde terenul fabricii Griviţa VEZI DOCUMENTE

de:
16 sept. 2011
0 Afișari
Heineken profită de scumpirea imobiliarelor de la Pasajul Basarab: vinde terenul fabricii Griviţa VEZI DOCUMENTE

„Heineken România este în proces de vânzare a proprietăţii sale imobiliare din Bucureşti, Strada Orhideelor nr. 46”, a precizat pentru B365.ro, firma de comunicare a Heineken.

Terenul, cu o suprafaţă de 2,7 ha, a devenit extrem de atractiv pentru dezvoltatorii de clădiri de birouri după finalizarea lucrărilor la Pasajul Basarab, după cum arata un raport al Colliers International România, în această vară. De altfel, după cum B365.ro a scris  joi, pe terenul fostei fabrici de bere este deja în pregătire un ansamblu de clădiri, între care şi un hotel cu 20 de etaje. Reprezentanţii companiei spun însă că „realizarea acestui potenţial proiect imobiliar este în interesul viitorilor proprietari”.

„Viitori potenţiali proprietari ai acestui imobil sunt interesaţi desigur de reamenajarea acestei proprietăţi, astfel fiind demarate unele proceduri publice privind dezvoltarea urbanistică”, au precizat reprezentanţii firmei de comunicare a Heineken în răspunsul transmis B365.ro. În anunţul de intenţie de la Primăria Bucureşti, pentru realizarea PUZ-ului necesar dezvoltării imobiliare a complexului cu trei turnuri, apare atât la iniţiator al proiectului, cât şi la beneficiar, Heineken România. VEZI AICI ANUNŢUL DE INTENŢIE AL HEINEKEN ŞI PLANUL PENTRU AVIZUL DE OPORTUNITATE, UNDE HEINEKEN APARE CA BENEFICIAR AL CONSTRUCŢIILOR.

Fabrica de bere Griviţa a fost construită în anul 1869 de marele industriaş neamţ Erhard Luther şi a fost una dintre cele dintâi întreprinderi de bere din Bucureşti şi din România. În 2000, atât fabrica Grivita, cât şi marca de bere au fost cumpărate de către compania Brau Union din Austria. Tot în anul 2003, Brau Union a fost achiziţionată de catre grupul olandez Heineken. Noul proprietar a decis restructurarea producţiei grupului din România, una dintre măsurile luate fiind şi închiderea fabricii din Bucureşti, în noiembrie 2005. Productia berii Gambrinus a fost transferată atunci către celelalte Fabrici ale Heineken din România, Craiova, Constanţa, Miercurea Ciuc şi Haţeg.

Trei turnuri de 20 de etaje şi două parcări cu peste 1000 de locuri

Cele mai multe clădiri din noul ansamblu vor funcţiona ca sedii pentru activităţi comerciale şi servicii. În acest scop vor fi construite două clădiri cu 20 de etaje şi o a treia cu 16 etaje. De asemenea, în planurile investitorului a fost inclus şi un hotel cu 20 de etaje. Cele 12 clădiri vor fi deservite de două parcări. Mai exact este propusă construirea unei parcări subterane cu 654 de locuri şi a unui parcaj suprateran cu 376 de locuri.

Conform planului acestui proiect, complexul de clădiri se va întinde pe o suprafaţă de 27.200 metri pătraţi, între care suprafaţa construită la sol va fi de 9.819 metri pătraţi. Proiectul cuprinde şi amenajarea unei piaţete publice şi a peste 6.000 metri pătraţi de spaţiu verde.

Fabrica de bere are statutul de monument istoric clasa B. Investitorul va păstra trei clădiri-monument, respectiv orzăria, mălţăria şi pavilionul administrativ.

Cookies