ARHIVA B365

Hayssam: Veneau la mine tot felul de salariaţi ai statului și din toate ministerele

Omul de afaceri sirian a spus, la Tribunalul Bucureşti, că în perioada în care afacerile i-au mers bine, mai mulţi angajaţi ai statului român ar fi venit la el cu propuneri de afaceri ori pentru a solicita împrumuturi, scrie rtv.net.

Un caz concret despre care a vorbit sirianul este cel al fostului diplomat Nicolae Săracu. Omar Hayssam a arătat că nu a avut afaceri cu Săracu, ci doar o relaţie de prietenie.

El a adăugat că doar fratele său Mohamad Omar a avut o relaţie de afaceri cu Săracu, la finalul căreia el ar fi ajuns să plătească pentru eşecul celor doi.

„Cu Săracu am avut o relaţie de prietenie. Afaceri – doar fratele meu, iar la final am ajuns eu să plătesc. Pe vremea aceea, veneau la mine tot felul de salariaţi ai statului, oameni de afaceri, când Hayssam era în top. Nu e necunoscut că veneau la mine din toate ministerele”, a spus sirianul.

Un alt fost funcţionar care ar fi colaborat în relaţiile de afaceri cu cei doi este Cătălin Bâlcu, despre care Haissam a arătat că era coleg cu Săracu pe vremea când cei doi lucrau la Ministerul Comerţului. Omar a precizat despre Bâlcu şi Săracu că ar fi făcut afaceri pe vremea când erau ataşaţi ai unor ambasade ale României.

Pe de altă parte, Omar Hayssam a spus în faţa instanţei că are numeroase dezvăluiri de făcut atât despre acest caz, cât şi despre cel al răpirii jurnaliştilor, însă doreşte să i se mai lase timp, pentru a-şi nota pe foi, în ordine cronologică, evenimentele în detaliu.

Cumnatul lui Omar Haissam, Mihai Nasture, nu a dorit să dea declaraţii, folosindu-se de dreptul la tăcere.

Sirianul Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button