Hărțuitorul din Parcul Politehnicii, un bărbat care pândește tinere, le urmărește, le aleargă, uneori atacă în mijlocul zilei. Experiențele oribile ale unor fete din București

13 iun. 2023
6676 Afișari
Hărțuitorul din Parcul Politehnicii, un bărbat care pândește tinere, le urmărește, le aleargă, uneori atacă în mijlocul zilei. Experiențele oribile ale unor fete din București
Hărțuitorul din Parcul Politehnicii, un bărbat care pândește tinere, le urmărește, le aleargă, uneori atacă în mijlocul zilei. Experiențele oribile ale unor fete din București. Imagine simbol: Unsplash

Femeilor a început să le fie din ce în ce mai teamă să iasă singure pe stradă, pentru că foarte multe ajung să fie urmărite sau agresate de indivizi.

„Fetelor, aveți mare grijă!”

În urmă cu câteva zile, o tânără a fost urmărită și hărțuită stradal de către un individ, în Parcul Politehnicii din București. De menționat este faptul că acest eveniment s-a întâmplat în mijlocul zilei, la ora 14:00.

Bărbatul a pândit-o pe fată, ascuns după un copac, cu ochelari de soare pe ochi și cu pantalonii „lăsați în vine”. Când tânăra a ajuns în dreptul lui, individul a urmărit-o și a alergat-o, în timp ce se masturba.

Fetele, mare grijă când treceți singure prin parcul acesta, indiferent de oră. Este un obsedat sexual care stă și, efectiv, pândește fete. Tipul este înalt, slab, brunet, cu ten măsliniu (ascuns după copac, cu ochelari de soare pe față, pantalonii desfăcuți și lăsați în vine). Acum ceva zile era în parc, a așteptat să ajung în dreptul lui (eu l-am văzut târziu), apoi m-a urmărit și alergat, în timp ce se masturba.” a povestit tânăra.

Fata a menționat că bărbatul respectiv mai are plângeri la poliție din partea altor victime, dar sunt șanse ca acesta să rămână în libertate. În plus, în zona respectivă s-ar fi întâmplat mai multe evenimente de genul acesta, iar unele fete ar fi avut experiențe mult mai rele decât aceasta.

Tipul mai are plângeri la poliție. Deci, aveți mare grijă, în zonă sunt foarte mulți indivizi cu plângeri pe teme asemănătoare, au fost și cazuri mai rele în trecut. Postez acest lucru pentru că, cel mai probabil, bărbatul va rămâne în libertate. Dacă aveți cum să ocoliți parcul și zona, ocoliți-le!” le-a sfătuit tânăra pe fete.

Fata și-a povestit experiența pe Instagram, pentru a avertiza fetele să aibă grijă când merg în acea zonă sau să o evite.

Ulterior, mai multe tinere au distribuit postarea.

Zona în care stă individul dubios
Zona în care stă individul dubios. Sursa foto: Instagram/ @diana03.25

Cum am fost urmărită de un individ prin toată parcarea Centrului Comercial Orhideea

Vâzănd povestea fetei respective, mi-am făcut curaj să povestesc și propria experiență, avută săptămâna trecută, în parcarea Centrului Comercial Orhideea din Sectorul 6.

În jurul orei 23:30, mi-am luat colega de cameră cu mine și am plecat la un magazin non-stop din apropierea complexului Orhideea.

Pe drumul către magazin, nu s-a întâmplat nimic, am mers liniștite și am discutat. Când am ajuns la magazin, am intrat să ne luâm câte un suc. Acolo, era un individ destul de ciudat la prima vedere (s-a întors de două ori pentru a-i cere vânzătoarei țigări la bucată, vorbea ciudat și gesticula într-un fel dubios).

După ce am achitat sucurile, am ieșit din magazin. În spatele nostru era acel individ, pe moment, nu l-am băgat în seama. Pentru a ajunge înapoi în parcare, a trebuit să traversăm o trecere de pietoni. Individul era în spatele nostru. Acesta a traversat pe roșu, în timp ce noi așteptam să se facă verde.

Văzând că noi așteptăm să se schimbe culoarea semaforului, ne-a așteptat pe partea cealaltă. După ce am traversat, el pornise înapoi către magazin, iar noi ne îndreptam în direcția opusă, către parcarea centrului comercial.

Acesta a observat acest lucru, s-a oprit și a schimbat direcția, mergând în aceeași direcție cu noi. În acel moment, era chiar în spatele nostru. Ne-am panicat puțin.

Ulterior, am ajuns în parcare, individul încă era în spatele nostru. Am mărit noi pasul, l-a mărit și el. Am ținut-o așa cam jumătate de parcare, până am mai găsit câțiva oameni și am încercat să stăm lângă ei. Atunci, individul a început să meargă mai încet, dar tot în spatele nostru era. Colega mea s-a panicat, voia să sunăm un băiat care să vină, dar am liniștit-o, spunându-i că în curând vom ajunge în campus.

Individul acela s-a ținut după noi până la intrarea în campus. Norocul nostru a fost că erau foarte mulți studenți și, văzându-i, s-a întors din drum.

Motivul pentru care am povestit această experiență

Ceea ce m-a convins cel mai mult să povestesc această experiență este faptul că descrierea bărbatului care ne-a urmărit pe mine și pe colega mea se potrivește exact cu descrierea celui care a urmărit-o pe fata respectivă în Parcul Politehnicii. Nu știm dacă e același bărbat sau nu, dar este foarte posibil, având în vedere că zonele sunt apropiate.

Nouă ne-a fost frică să ne uităm atent la el, ne gândeam să nu reacționeze ciudat și să înceapă să ne alerge, deci nu știm exact ce a făcut în spatele nostru, plus că era foarte întuneric.

Cert este faptul că a fost o experiență de-a dreptul neplăcută și înfiorătoare, prin care sper să nu treacă și alte fete.

Recomandări pentru persoanele care sunt hărțuite stradal

Centrul Filia le-a făcut câteva recomandări persoanelor care sunt hărțuite stradal, pentru a încerca să evite un posibil pericol.

Hărțuirea stradală constituie o gamă vastă de practici, cu acțiuni precum:

 •  strigarea, fluieratul, claxonatul;
 •  contact fizic fără permisiune;
 •  comentariile verbale intruzive despre aspectul sau îmbrăcămintea unei persoane;
 •  fotografierea unei persoane fără consimțământ;
 •  masturbarea în public;
 •  expunerea la părți din corp fără consimțământ.

Recomandările din partea Centrului Filia sunt următoarele:

 • Asigură-te că ești într-un spațiu sigur. Dacă simți că ești urmărit/ă, du-te într-un loc luminat, cu oameni, precum o cafenea, un restaurant.
 •  Apelează la o autoritate. Dacă este posibil, raportează cazul la poliție sau la o autoritate. Pentru a te asigura că plângerea ta este luată în serios, cere un număr de înregistrare.
 •  Dacă sunt și alte persoane prezente, solicită sprijinul lor. Un posibil martor te va ajuta și din punct de vedere legal.

8 din 10 tinere între 16 și 29 de ani evită să iasă singure pe stradă

Într-un raport publicat pe 19 februarie de către Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) se arată că majoritatea femeilor se tem de hărțuire și de agresiunea fizică sau sexuală.

Din această cauză, femeile tind să evite anume străzi sau locuri mai degrabă pustii. De asemenea, acestea se tem să fie singure în compania persoanelor care nu le inspiră încredere, potrivit românia.europaliberă.org.

Statistici privind numărul femeilor care evită aceste situații și vârstele acestora

 • Opt din zece tinere între 16 și 29 de ani evită copleșitor aceste situații, spre deosebire de 59% dintre bărbații de aceeași vârstă.
 • Femeile peste 30 de ani sunt ceva mai puțin precaute – între 65 și 74% evită în mod activ situațiile în care nu se simt în siguranță. Cifrele ridicate, însă, indică faptul că populația feminină, mai mult decât cea masculină, trăiește cu frica constantă a agresiunii sau hărțuirii.

Te-ar putea interesa și:

Cookies