Hărțile de zgomot ale Bucureștiului vor fi refăcute. Cât valorează contractul și când vor fi gata

20 apr. 2022
106 Afișari
Hărțile de zgomot ale Bucureștiului vor fi refăcute. Cât valorează contractul și când vor fi gata
Hărțile de zgomot ale Bucureștiului vor fi refăcute. Cât valorează contractul și când vor fi gata | Sursă foto: Pexels

Primăria Capitalei a anunțat că vor fi refăcute hărțile de zgomot ale Bucureștiului. Acestea vor fi realizate în format grafic 3D cu ajutorul softurilor speciale.

Hărțile de zgomot ale Bucureștiului vor fi refăcute

Contractul pentru „Refacerea hărților strategice de zgomot și reevaluarea/revizuirea planurilor de acțiune pentru gestionarea zgomotului în municipiul București” a fost scos la licitație publică, iar Primăria Municipiului București declarat câștigătoare oferta Institutului de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS SA.

Valoare totală a acestui contract este de 296.900 de lei, fără TVA și va avea o durată de execuție de 14 luni. Acestea vor fi împărțite după cum urmează:

  • 5 luni vor fi dedicate refacerii hărților de zgomot
  • 9 luni vor fi dedicate reevaluării/revizuirii planurilor de acțiune.

Cu ocazia realizării hărților de zgomot vor fi obținute informații referitoare la numărul de locuitori, numărul de locuințe și numărul de clădiri speciale (unități spitalicești și unități de învățământ), ce sunt expuse diferitelor intervale ale indicatorilor de zgomot.

Vor fi realizate în format 3D

Primăria Capitalei a anunțat că hărțile de zgomot ale municipiului București vor fi realizate în format grafic 3D, cu ajutorul unor softuri speciale. Straturile tematice ale acestora vor fi următoarele:

  • Curbe de nivel,
  • Clădiri,
  • Spații verzi,
  • Aliniament drum,
  • Aliniament linii de tramvai,
  • Amplasamente industriale.

Hărțile vor fi modelate pentru cele trei surse principale de zgomot din Capitală: trafic rutier, trafic feroviar de tip tramvai și industrie. Indicatorii de zgomot anulai sunt LZSN (zi, seară, noapte) și LN (noapte).

În etapa „reevaluarea/revizuirea Planurilor de acțiune pentru gestionarea zgomotului” vor fi analizate măsurile planului de acțiune ce a fost implementat până în prezent. Ulterior evaluării efectelor acestora vor fi identificate noi moduri prin care s-ar putea reduce zgomotul, pentru fiecare dintre cele trei surse principale ale acestuia.

Hărțile strategice de zgomot ale municipiului București vor fi refăcute pentru o perioadă ce cel puțin cinci ani. Cele existente la acest moment au fost concepute pe baza unor date și indicatori din anul 2016.

Cookies