Hărți ale Bucureștiului subteran au o vechime de peste 30 de ani, spune Nicușor Dan, în ziua în care a fost lovită accidental o țeavă de gaze

07 dec. 2022
265 afișări
Hărți ale Bucureștiului subteran au o vechime de peste 30 de ani, spune Nicușor Dan, în ziua în care a fost lovită accidental o țeavă de gaze

Dorim să realizăm o hartă digitală a tuturor rețelelor de utilități aflate în subteranul orașului, a anunțat primarul Nicușor Dan, care a precizat că aceasta trebuie să conțină țevi de termoficare, rețele electrice, telecomunicații, gaze, apă-canal.

”Utilizarea unui astfel de program va duce la reducerea timpului de execuție a lucrărilor de investiții și implicit la reducerea costurilor.”, a spus primarul general.

Mai mult, toate documentele sau hărțile care cuprind astfel de rețele sunt extrem de vechi, au peste 30 de ani și nu mai corespund cu ceea ce există de fapt în realitate, în teren, a mai afirmat acesta.

”S-a construit foarte mult, fără o sistematizare corespunzătoare și toate aceste modificări nu apar în evidența autorităților locale.”, a declarat edilul.

Astăzi a fost pericol de explozie în Bucureşti, pe Calea Moşilor, după ce un muncitor de la Termoenergetica a lovit o țeavă de gaze, întrucât conform planului pe care îl avea el, aceasta nu ar fi trebuit să fie acolo.

Care sunt pașii procedurali

Pentru realizarea hărții digitale a avut loc o ședință de lucru cu direcțiile de specialitate din Primăria Capitalei precum și cu reprezentanții unei companii care oferă astfel de servicii și care au explicat care sunt pașii unui astfel de demers.

”Vom face toate demersurile necesare pentru a contracta servicii de cartografiere a sistemelor de utilități publice și de digitalizare a bazelor de date.

De altfel, elaborarea de către administrația locală a unei baze de date a rețelelor este o obligație stipulată în Legea 51/2006, a serviciilor comunitare de utilități publice și de aceaea intenționăm să colaborăm și cu primăriile de sector pentru a colecta toate informațiile pe care le dețin iar în final, dezvoltatorii sau firmele de profil care doresc să deschidă un șantier să nu mai fie nevoiți să obțină avize de la toți furnizorii de servicii publice ci să se adreseze Primăriei Capitalei care să poată emite, utilizând acest program, un singur aviz.”, a mai spus Nicușor Dan.

Îți mai recomandăm și:

Cookies