BAZAR

Harta vitezelor la internet în fiecare judeţ din România

„Raportul pe care îl publicăm astăzi evidențiază valori în creștere ale indicatorilor tehnici de calitate de care beneficiază utilizatorii de internet din România, în special viteza transferului de date”, spune într-un comunicat Eduard Lovin, director executiv de reglementare în cadrul ANCOM.

Viteza medie de download la nivel naţional a ajuns anul trecut la 75,49 Mbps în cazul conexiunilor fixe prin fir, respectiv 19,22 Mbps la internetul mobil, potrivit datelor statistice Netograf.ro.

Viteza medie de download pentru conexiunile fixe, prin fir şi wireless, variază însă de la 69,16 Mbps în Bucureşti la 28,33 Mbps în Maramureş. În cazul internetului mobil, în Bucureşti viteza medie înregistrată în 2015 a fost de 25,59 Mbps, la polul opus regăsindu-se judeţul Dâmboviţa, cu 4,94 Mbps.

Statisticile se bazează pe circa 174.000 de teste efectuate de utilizatori în cursul anului 2015 în cadrul aplicației Netograf.

Potrivit datelor din Netograf centralizate de ANCOM, din primii cinci furnizori de internet fix de pe piaţă, cele mai bune viteze pe conexiuni prin cablu sunt oferite de RCS & RDS – 101,31 Mbps download, respectiv 103,32 Mbps upload, urmat de Nextgen Communications (companie din grupul Telekom), Digital Cable Systems (AKTA), UPC România, respectiv Telekom România.

Citeşte mai mult pe economica.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button