ÎN BUCUREȘTI

Harta vaccinării din București și Ilfov. Patru sectoare din Capitală, rată de vaccinare de peste 30%. Situația din Ilfov este însă teribilă

Marți a apărut Harta de vaccinare din România, iar noi vrem să vă prezentăm situația din București și Ilfov. Se pare că până acum, patru sectoare din Capitală au o rată de vaccinare mai mare de 30%. Totuși, situația din Ilfov este mai complicată, acolo procentul fiind mult mai redus.

Până acum, doar patru din cele șase sectoare din Capitală au o rată de vaccinare anti-COVID cuprinsă între 30 și 50%, conform datelor publicate luni de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare.

Totuși, în județul Ilfov există două localități care au o rată de vaccinare de sub 10%. CNCAV a anunțat care este situația vaccinării în România pe localități, până la data de 26 mai.

Rata de vaccinare în București și Ilfov, până la data de 26 mai 2021

În București, cea mai mare rată de vaccinare o au sectoarele 1, 2, 4 și 6 – de peste 30%, dar sub 50%. Sectoarele 3 și 5 au o rată de vaccinare de 20-30%, după cum arată harta de mai jos.

Situația din Ilfov

În ceea ce privește rata de imunizare anti-COVID în județul Ilfov, doar cinci localități au depășit o treime din populație: Corbeanca, Otopeni, Chiajna, Popești-Leordeni și Berceni.

Însă, în două localități din Ilfov, nici măcar 10% din populație nu s-a vaccinat împotriva coronavirus: Nuci și Găneasa.

Cum stăm cu vaccinarea în România

În țară, primele 10 localități în funcție de procentul acoperirii vaccinale sunt:

44.26% – comuna Dumbrăvița, județul Timiș;
41.46% – orașul Borsec, județul Harghita;
40.63% – municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj;
38.80% – comuna Rimetea, județul Alba;
37.53% – comuna Foieni, județul Satu Mare;
37.31% – comuna Valea Lupului, județul Iași;
37.01% – comuna Giroc, județul Timiș;
36.73% – orașul Otopeni, județul Ilfov;
36.41% – comuna Feleacu, județul Cluj;
35.33% – comuna Corbeanca, județul Ilfov.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button