Harta seismică Bucureşti. Care sunt cele mai periculoase zone în caz de cutremur – FOTO

de:
06 mart. 2019
110 Afișari
Harta seismică Bucureşti. Care sunt cele mai periculoase zone în caz de cutremur - FOTO

Zona de nord a Capitalei va fi cea mai afectată în cazul unui cutremur ca acela din 4 martie 1977. Următoarele cele mai afectate zone din București ar fi centrul și estul orașului, iar cei mai expuși locuitori din București ar fi cei din Otopeni, Pipera, Aviaţiei. De asemenea, cartierul Pantelimon se află în zona roşie pe harta risculului seismic a Bucureştiului. În plus, zona de-a lungul Dâmboviţei este periculoasă, deoarece acolo există porțiuni cu teren nisipos, iar în caz de cutremur acestea s-ar putea înclina.

La 42 de ani de la cutremurul din 1977, București rămâne capitala cu cel mai ridicat grad de seismicitate din Europa, dar și prima care are o hartă seismică.

Primăria Municipiului București a actualizat pe 30 octombrie anul trecut lista imobilelor cu risc seismic din Capitală. Conform datelor, 374 de imobile prezintă risc seismic extrem de ridicat, dintre acestea 189 fiind catalogate drept „pericol public”, iar încă 2.100 de imobile se încadrează în clase cu grade mai mici de risc, având nevoie de consolidare. Dintre acestea, doar 28 de clădiri au fost consolidate.

Cookies